LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software > Linux - Games
User Name
Password
Linux - Games This forum is for all discussion relating to gaming in Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-06-2005, 08:16 AM   #1
berrance
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Hull - England
Distribution: Ubunto and slowly switching to debian
Posts: 308

Rep: Reputation: 30
games wont run on 64bit


hi i have just built a new computer and athlon 64 and hav installed the 64 bit version of suse 9.2 pro on it every thing went fine got the nvidia drivers running and a few other things and then i tried to load my games on the main 2 i play most are quake 3 and sim city 3 but non will install when i try to install anything i get the following message

This installation doesn't support glibc-2.1 on Linux / x86_64
so i went into yast to see if there was a glibc 32 bit version and there was and it was already installed! to me it appears if suse is getting confused and tries using the 64 bit version on glibc.

can any one please tell me how i can make it run using the 32 bit glibc please i havent tried installing doom 3 yet so that might work.

thanks in advance for any help

berrance
 
Old 02-06-2005, 08:46 AM   #2
qwijibow
LQ Guru
 
Registered: Apr 2003
Location: nottingham england
Distribution: Gentoo
Posts: 2,672

Rep: Reputation: 47
what drivers are you using.... ?
on the nvidia site, make sure you use the driver with the package name ending is pkg2. unlike pkg1, pkg2 has 32bti compatability librares for your 32bit games.

when compiling the driver, make sure you answer yes to 32bit compatability
 
Old 02-06-2005, 09:03 AM   #3
berrance
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Hull - England
Distribution: Ubunto and slowly switching to debian
Posts: 308

Original Poster
Rep: Reputation: 30
i have just reinstalled the nvidia driver to make sure and i said yes to 32 bit support and i still get the same problem. i think i know what the problem is i just dont know howto fix it.

its looking for the 32bit version of glibc but only finds the 64bit version when the 32 bit version is on there
 
Old 02-06-2005, 10:23 AM   #4
qwijibow
LQ Guru
 
Registered: Apr 2003
Location: nottingham england
Distribution: Gentoo
Posts: 2,672

Rep: Reputation: 47
haha... oops... my bad !

yeah.... some games are not 64_bit aware... they were made before AMD64 was so popular, so the way they work, is they run a "uname -a" and look for a list of supported porcessors (i386 i486 i586 i686 x86) and if they dont find one they like, they quit, even though AMD64 is backwards compatable with x86.

you need to fool the installer into thinking you are using a 32bit OS.

make sure that 1... your distro's 32bit compatability libraries are installed, then re-run the game uinsstaller with the linux32 command...

Code:
linux32 /path/to/executable
reand "man linux32" for more info...

i had to use this to install UT2003 from the game disks.
 
Old 02-06-2005, 10:59 AM   #5
berrance
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Hull - England
Distribution: Ubunto and slowly switching to debian
Posts: 308

Original Poster
Rep: Reputation: 30
thanks youv made my day now,

i bet they will be a few of these kind of questions as people upgread to 64bit OS's

thanks again

berrance
 
Old 08-20-2014, 07:19 AM   #6
shubert_doug
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2012
Posts: 4

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by qwijibow View Post
haha... oops... my bad !

...
you need to fool the installer into thinking you are using a 32bit OS.

make sure that 1... your distro's 32bit compatability libraries are installed, then re-run the game uinsstaller with the linux32 command...

Code:
linux32 /path/to/executable
...
I think this is what I'm looking for. Can you help me understand how to make sure I have my 32bit compatibility libraries?

Thanks.

Last edited by shubert_doug; 08-20-2014 at 07:21 AM.
 
Old 08-20-2014, 02:01 PM   #7
John VV
LQ Muse
 
Registered: Aug 2005
Location: A2 area Mi.
Posts: 17,531

Rep: Reputation: 2622Reputation: 2622Reputation: 2622Reputation: 2622Reputation: 2622Reputation: 2622Reputation: 2622Reputation: 2622Reputation: 2622Reputation: 2622Reputation: 2622
for the very dead and not free Suse 9
you do not

you buy the license for SUSE Linux Desktop 11 sp3
and install that
or
install the free OpenSUSE 13.1
--- first ---
then you worry about the multi libs
 
Old 08-20-2014, 02:52 PM   #8
Firerat
Senior Member
 
Registered: Oct 2008
Distribution: Debian sid
Posts: 2,683

Rep: Reputation: 783Reputation: 783Reputation: 783Reputation: 783Reputation: 783Reputation: 783Reputation: 783
Best starting a new thread
Current is 9 years old, and I suspect you don't use suse .. just a guess
 
Old 09-08-2014, 05:21 AM   #9
alva214
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2014
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
i too have the same issue
 
Old 09-08-2014, 11:17 AM   #10
dugan
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: Canada
Distribution: distro hopper
Posts: 10,150

Rep: Reputation: 4705Reputation: 4705Reputation: 4705Reputation: 4705Reputation: 4705Reputation: 4705Reputation: 4705Reputation: 4705Reputation: 4705Reputation: 4705Reputation: 4705
Quote:
Originally Posted by alva214 View Post
i too have the same issue
Really, alva214? Which distribution are you running?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will Suse 9.3 Pro run on a athalon 64bit? kuplo Linux - Newbie 2 12-04-2005 12:07 PM
debian sarge 64bit unable to run debconf linuxmandrake Linux - Software 0 09-22-2005 05:18 PM
can 64bit processor run both 64bit and 32bit computers? DJOtaku Linux - General 4 09-08-2005 08:14 PM
is my stage1 gentoo a 32bit or 64bit OS ? commercial games dont work ! qwijibow Linux - General 1 01-10-2005 11:50 PM
Trying to run photoshop in wine. Install, but wont run. bruno buys Linux - Software 14 07-15-2004 04:30 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software > Linux - Games

All times are GMT -5. The time now is 08:46 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration