LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-29-2003, 02:00 PM   #1
asalford
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: NC, USA
Distribution: unbuntu breazy
Posts: 143

Rep: Reputation: 15
GLX/Xfree86/DRI/nvidia geforce 4 mx 420 problem


I have a dual 1.4 processors AMD Running the nvidia geforce4 mx 420 with the smp kernel for redhat 9.0 stock. The kernel is 2.4.x.x??smp. X is XFree86 Version 4.3.0 (Red Hat Linux release: 4.3.0-2)

I have employed the nvidia drivers NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run successfully.

I did insmod for nvidia driver

Here is the error message printed in the X log:

Symbol __glXActiveScreens from module /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libdri.a is unresolved!
Symbol __glXActiveScreens from module /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libdri.a is unresolved!

I checked the directory and the file libdri.a is not there. According to xfree86's website 4.3 comes stock with those drm/dri files.

Ultimately I discovered this when trying to run quake 2

------- Loading ref_glx.so -------
ref_gl version: GL 0.01
R_SetMode() - CDS not allowed with this driver
Initializing OpenGL display
...setting mode 3: 640 480
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
qkHack: Error couldn't get an RGB, Double-buffered, Depth visual
ref_gl::R_SetMode() - invalid mode
Initializing OpenGL display
...setting mode 3: 640 480
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
qkHack: Error couldn't get an RGB, Double-buffered, Depth visual
ref_gl::R_SetMode() - could not revert to safe mode
ref_gl::R_Init() - could not R_SetMode()

I did not get this far until I installed the nvidia drivers.

I consider myself an extreme newbie to X and Graphics although I do know my way around linux.

I am trying to migrate completely away from anything to do with linux. I will be happy to provide you with any additional information.

I also saw where another individual with a Radeon was getting similar messages.
 
Old 11-29-2003, 02:27 PM   #2
Caeda
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Indiana
Distribution: Suse 6.0+, Mandrake 5.0-10.0, Redhat 6.0-9.0, Gentoo 1.2+, Gnoppix, Knoppix, Sabayon, Ubuntu 5.04+
Posts: 1,811

Rep: Reputation: 45
Insmod? Dri?... libdri.a?...

When you went to get and download this driver, I'd assume you got it from www.nvidia.com.
Just above the driver, is a file called "README"
And, just inside that file. (sec-02) INSTALLING THE NVIDIA DRIVER.
It tells you everything you have to type/edit/do to get nvidia drivers working in linux.

How about you go back to www.nvidia.com. Actually make a tiny effort, and read the readme files and line by line installation procedure?
 
Old 11-29-2003, 04:07 PM   #3
asalford
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: NC, USA
Distribution: unbuntu breazy
Posts: 143

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Talking

I suppose I should have received some flames. It was the xconfig stated in the readme file. I had had so many problems getting the drivers to load that it actually crashed x before. None the less, I express my gratitude.
 
Old 04-01-2004, 02:28 PM   #4
g452
Member
 
Registered: May 2003
Location: tswane
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 113

Rep: Reputation: 15
hay - i installed my nvidia drivers perfectly and i get the same error too - but i think it is more related to my second voodoo3 screen card running with a second screen !

so he is not the only one !!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nVidia Geforce 4 420 Go On Presario 3410 US roxmenon Linux - Hardware 1 01-20-2006 10:42 PM
Help With NVidia Geforce 4 MX 420 TwiztedTom Linux - Hardware 4 05-08-2005 12:05 AM
Suse 9.2 Nvidia Geforce 4 420 Go Black Bar Jediman Linux - Software 8 04-08-2005 08:20 PM
cedega,glx,dri,nvidia driver craigconrad Linux - Games 2 01-05-2005 03:34 PM
GLX & DRI problems on XFree86 4.3 with RADEON 9200 peyotl Linux - Hardware 14 12-05-2003 11:48 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware

All times are GMT -5. The time now is 08:30 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration