LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-08-2021, 01:04 PM   #1
upnort
Senior Member
 
Registered: Oct 2014
Distribution: Slackware
Posts: 1,893

Rep: Reputation: 1142Reputation: 1142Reputation: 1142Reputation: 1142Reputation: 1142Reputation: 1142Reputation: 1142Reputation: 1142Reputation: 1142
Current bug: rc.font when booting to init 1


On a test partition with the latest Current packages, when booting directly to init 1 I will randomly see one to three blank lines with the rc.font stdout spew (from rc.K).

The bug does not manifest when booting to init 3.

Normally when booting to runlevel 3 I see the following:

Code:
Setting the console font:
Loading 256-char 11x22 font from file /usr/share/kbd/consolefonts/ter-122n.psf.gz
Loading Unicode mapping table...
When booting directly to init 1 there will be one to three blank lines between the two "Loading" messages.

I cannot replicate when running rc.font manually in runlevel 1.

I have not yet tinkered with other font options. I have not tested with a fresh install from scratch.

I never have seen this behavior and through my years I boot often directly to init 1 for testing purposes.

Any ideas?
 
Old 04-08-2021, 01:44 PM   #2
Alien Bob
Slackware Contributor
 
Registered: Sep 2005
Location: Eindhoven, The Netherlands
Distribution: Slackware
Posts: 8,472

Rep: Reputation: 7771Reputation: 7771Reputation: 7771Reputation: 7771Reputation: 7771Reputation: 7771Reputation: 7771Reputation: 7771Reputation: 7771Reputation: 7771Reputation: 7771
Quote:
Originally Posted by upnort View Post
Any ideas?
Close your eyes for one second.
 
1 members found this post helpful.
Old 04-08-2021, 02:15 PM   #3
upnort
Senior Member
 
Registered: Oct 2014
Distribution: Slackware
Posts: 1,893

Original Poster
Rep: Reputation: 1142Reputation: 1142Reputation: 1142Reputation: 1142Reputation: 1142Reputation: 1142Reputation: 1142Reputation: 1142Reputation: 1142
I posted because Current is a development and testing branch. I am testing. I am trying to help and contribute, not looking for snarky replies.
 
1 members found this post helpful.
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Problem booting current after kernel update (4.19.36, i2c driver bug) zaskar_84 Slackware 8 04-25-2019 06:29 AM
What is the exact diff between init 1,init S and init s challavijay Linux - Newbie 1 08-05-2010 06:51 AM
[BUG] Current pkgtools installpkg bug jazzor Slackware 7 04-16-2009 05:30 AM
Bug in initramfs /init detected while booting from Fedora 9 liveusb nikhil010586 Linux - Newbie 1 09-16-2008 12:54 PM
Could not init font path element. Could not find default font "fixed" SidA Red Hat 0 06-19-2004 08:42 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 10:07 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration