LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-16-2019, 09:48 AM   #1
BW-userx
LQ Guru
 
Registered: Sep 2013
Location: MID-SOUTH USA
Distribution: Slackware 14.2 current / Linux Mint / Debian / Void Linux
Posts: 8,126

Rep: Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676
DBUS: issues .... automount


I got a e16 desktop up and running, it is set up to call a script to do this

Code:
	# Start DBUS session bus:
 	if test -z "$DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS" ; then
	{
    		eval `dbus-launch --sh-syntax --exit-with-session`
 		echo "setting: $DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS"
    		export DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS
	}
	else
 		echo "alldone $DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS"
	fi
then call to exec e16 next, it was working, but now it looks to be a sporadic in nature. so if I slap that into rc.local and call it during start up, will that even work or cause any issues if it is to work?

or other ideas to make sure this is working. It is a pain if i am already doing something that prevents be from logging out and in again in the hope that the second time will be the charm so I will have automount working.
 
Old 02-17-2019, 04:18 AM   #2
allend
LQ 5k Club
 
Registered: Oct 2003
Location: Melbourne
Distribution: Slackware-current
Posts: 5,136

Rep: Reputation: 1817Reputation: 1817Reputation: 1817Reputation: 1817Reputation: 1817Reputation: 1817Reputation: 1817Reputation: 1817Reputation: 1817Reputation: 1817Reputation: 1817
How are you starting your e16?
If you are booting to run level 3, and then using 'startx', then the DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS variable needs to set in ~/.xinitrc. (Note that the startx script specifically unsets that variable, so setting it in rc.local will not work.)
If you are booting to run level 4 and using the kdm display manager, then the DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS variable needs to set by a script called by the session desktop file /usr/share/apps/kdm/sessions/enlightenment.desktop. By default, that file has
Code:
Exec=enlightenment_start
You may need to adjust the name of the script, or add the code to set the variable in that script.
 
Old 02-17-2019, 01:58 PM   #3
BW-userx
LQ Guru
 
Registered: Sep 2013
Location: MID-SOUTH USA
Distribution: Slackware 14.2 current / Linux Mint / Debian / Void Linux
Posts: 8,126

Original Poster
Rep: Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676Reputation: 1676
Quote:
Originally Posted by allend View Post
How are you starting your e16?
If you are booting to run level 3, and then using 'startx', then the DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS variable needs to set in ~/.xinitrc. (Note that the startx script specifically unsets that variable, so setting it in rc.local will not work.)
If you are booting to run level 4 and using the kdm display manager, then the DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS variable needs to set by a script called by the session desktop file /usr/share/apps/kdm/sessions/enlightenment.desktop. By default, that file has
Code:
Exec=enlightenment_start
You may need to adjust the name of the script, or add the code to set the variable in that script.
I'm using run level 4 and have a script in local/bin/e16start it runs that dbus then exec starte16 remember this is e16 before they changed everything to what people are seeing is todays enlightenment.

it is exacty like you're saying it is. kdm/e16.desktop -> /usr/local/bin/e16start -> /usr/share/e16/staerte16

I even put an echo in the script to created a file in my home dir with the dbus info and it is getting it,but still it is not working completely. it was working without a hitch after i set it up like this, then I redid my system partitions re-installed and now it is not cooperating.


I am using my other laptop - when i get back to that one I'll refresh my memory on this issue.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] hostnamectl not working, system_bus_socket in /run/dbus not in /var/run/dbus hieberm CentOS 1 05-23-2018 07:44 AM
Dbus error org.freedesktop.DBus.Error.NoReply whilie replying for file descriptor canitha Linux - Newbie 1 05-10-2017 07:36 AM
[SOLVED] using jack2-dbus, jack_control start gives error: DBus exception: org.jackaudio.Error Laertiades Linux - Newbie 7 05-10-2014 05:10 PM
dbus "rm /var/run/dbus/Desktop can't remove..." longus Slackware 6 12-15-2008 03:33 AM
Fedora Core 9 update dbus.exception & dbus.proxies & DBus.Error.AccessDenied errors trien27 Fedora 1 12-08-2008 11:23 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 01:16 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration