LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation
User Name
Password
Slackware - Installation This forum is for the discussion of installation issues with Slackware.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-11-2019, 04:41 PM   #1
Chalapticus
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2019
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
Slackware-current (x86): Cannot run cryptsetup when usbboot.img booted


Hi Forum,

I am trying to make a network install of Slackware (x86) current, so I booted a relatively recent usbboot.img (kernel 4.19.66-smp). For the record, instead of writing it to an USB key, I booted it from grub - I, however, do not think that it matters.

After booting I can login as root.

Then, I would like to fully encrypt /dev/sda, so before doing anything (setting up swap and partitions) I want to run cryptsetup.

This fails with libcryptsetup.so.12 missing (and indeed, such an .so is not part of the initrd.img).

Is this a bug? If not, how can I achieve what I would like to do?

Thank you for any insight in advance.
 
Old 08-11-2019, 10:23 PM   #2
Chalapticus
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2019
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
A bit more information

FYI: if after booting usbboot.img and logging in I copy `libcryptsetup.so.12.4.0' from the `cryptsetup-2.1.0-i586-1.txz' package to `/lib/libcrypt.so.12' cryptsetup starts to work.

(I understand that libcrypt.so should go probably to /usr/lib and properly symlinked, it was just a quick hack to check.)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Can't boot usbboot.img on EFI in -current Bertical Slackware - Installation 3 08-11-2017 01:25 AM
[SOLVED] Dropbear returning segfault on Slackware current 32 and 64 bits usbboot.img Jeronimo Barros Slackware 3 07-03-2013 01:26 PM
kernel panic when booting 13.37 or current usbboot.img Ook Slackware 1 11-26-2011 06:06 AM
usbboot.img on slackware64-current dezsmond Slackware 6 04-23-2011 12:09 PM
[SOLVED] Slackware64-current usbboot.img fails to boot disturbed1 Slackware 11 02-19-2010 01:12 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation

All times are GMT -5. The time now is 01:15 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration