LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > Solaris / OpenSolaris
User Name
Password
Solaris / OpenSolaris This forum is for the discussion of Solaris, OpenSolaris, OpenIndiana, and illumos.
General Sun, SunOS and Sparc related questions also go here. Any Solaris fork or distribution is welcome.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-25-2019, 11:11 PM   #1
pvikramk25@gmail.com
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2019
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
ACTIVE X control


Hi ,

Need query on active x package availability on solaris 10 version .If so please share the path to download

In a need of activex to implement web cam enhancement in some ERP

Regards,
Praaveen
 
Old 09-26-2019, 02:16 AM   #2
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris 11.4, Oracle Linux, Mint, Tribblix, Ubuntu/WSL
Posts: 9,766

Rep: Reputation: 467Reputation: 467Reputation: 467Reputation: 467Reputation: 467
There is no such beast. Active-X is a Windows only technology.

Your best bet is to run Windows inside Solaris through VirtualBox, assuming your server is x86 based, not SPARC.
 
2 members found this post helpful.
Old 09-27-2019, 01:59 AM   #3
pvikramk25@gmail.com
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2019
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Dear jlliagre ,

Can you tell me the procedure how to configure that using Virtual Box my server is x86 only


Regards,
Praveen
 
Old 09-27-2019, 06:54 AM   #4
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris 11.4, Oracle Linux, Mint, Tribblix, Ubuntu/WSL
Posts: 9,766

Rep: Reputation: 467Reputation: 467Reputation: 467Reputation: 467Reputation: 467
"Need a of activex to implement web cam enhancement in some ERP" is quite vague but assuming what you look for is a browser able to run ActiveX, the steps are:

- Download VirtualBox (https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads)

- Install VirtualBox on Solaris (https://www.virtualbox.org/manual/ch...l-solaris-host)

- Acquire a Windows media and a licence or download a test VM one (https://developer.microsoft.com/en-u...dge/tools/vms/).

- Create Windows VM from the media or install the downloaded Windows VM in VirtualBox.
 
2 members found this post helpful.
Old 09-27-2019, 06:59 AM   #5
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 21,944

Rep: Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810
Quote:
Originally Posted by pvikramk25@gmail.com View Post
Hi ,
Need query on active x package availability on solaris 10 version .If so please share the path to download In a need of activex to implement web cam enhancement in some ERP
...and....
Quote:
Originally Posted by pvikramk25@gmail.com
Can you tell me the procedure how to configure that using Virtual Box my server is x86 only
You don't tell us what hardware you're running, what this 'some ERP' is, or why an ERP system needs a webcam, but the question I have is "Why do this at all?"

If you need Windows, why are you running Solaris? Why add an abstraction layer into your system (slowing things down), when you can just run a Windows server natively, and have what you need? If you NEED Solaris for something, great....but it sounds like the ERP system you need/want needs Windows. Use the right tool for the job, and use Windows for this particular application.
 
Old 09-27-2019, 11:45 AM   #6
Firerat
Senior Member
 
Registered: Oct 2008
Distribution: Debian sid
Posts: 2,320

Rep: Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635
Quote:
Originally Posted by pvikramk25@gmail.com View Post
Hi ,

Need query on active x package availability on solaris 10 version .If so please share the path to download

In a need of activex to implement web cam enhancement in some ERP

Regards,
Praaveen
I'm going to make some guesses

You are a Systems Analyst and your client has asked for Video Conferencing feature to be added/included in the Enterprise Resource Planning solution your company provides/hopes to provide.

You should talk with your programming team.
 
Old 09-30-2019, 05:21 AM   #7
pvikramk25@gmail.com
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2019
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by Firerat View Post
I'm going to make some guesses

You are a Systems Analyst and your client has asked for Video Conferencing feature to be added/included in the Enterprise Resource Planning solution your company provides/hopes to provide.

You should talk with your programming team.



Yes here in solaris we need to configure active x control tool which is help us for web cam enabling in SAP system front end

https://blogs.sap.com/2014/04/16/web...p-via-activex/

as per the blog guidance but i need whether solaris support or not for active x control
 
Old 09-30-2019, 07:10 AM   #8
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 21,944

Rep: Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810Reputation: 5810
Quote:
Originally Posted by pvikramk25@gmail.com View Post
Yes here in solaris we need to configure active x control tool which is help us for web cam enabling in SAP system front end

https://blogs.sap.com/2014/04/16/web...p-via-activex/

as per the blog guidance but i need whether solaris support or not for active x control
AGAIN, as you were told before; ActiveX is for Windows, not Solaris. Can't say it more simply; want ActiveX, then load Windows. If you need further help, contact the software vendor.
 
Old 09-30-2019, 07:30 AM   #9
Firerat
Senior Member
 
Registered: Oct 2008
Distribution: Debian sid
Posts: 2,320

Rep: Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635Reputation: 635
html5 is probably the way forward

but really you need to be talking with the people that develop SAP for you
 
1 members found this post helpful.
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Setting Up An Active/Active Samba CTDB Cluster Using GFS & DRBD (CentOS 5.5) LXer Syndicated Linux News 0 12-03-2010 10:00 AM
Building a clustered SAN array with active/active HA berhart Linux - Enterprise 0 08-19-2010 12:23 AM
Do you need STP enabled to run active active bonding one CentOS4? ch19251 Linux - Networking 1 06-17-2009 09:30 AM
active active servers to same memory space c@ml Linux - Server 2 10-31-2008 08:19 AM
tc traffic control tc traffic control Linux QoS control tool(noob help) inv|s|ble Linux - General 1 07-26-2007 11:12 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > Solaris / OpenSolaris

All times are GMT -5. The time now is 11:45 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration