LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-16-2018, 04:40 AM   #1
iTechsTR
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2018
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
Exclamation Mount point 0 does not exist.


I have been trying to mount an usb drive to my raspberry, but suddenly i started getting the same error over and over and I couldn't find a single way to fix this.

> mount: /etc/fstab: parse error at line 3 -- ignored
mount: mount point 0 does not exist

And this is the fstab file:

- proc /proc proc defaults 0 0
- /dev/mmcblk0p6 /boot vfat defaults
- 0 2 /dev/mmcblk0p7 / ext4
- defaults,noatime 0 1
- # a swapfile is not a swap partition, no line here
- # use dphys-swapfile swap[on|off] for that
- UUID=E6A0-4042 /media/usb1 auto nofail,uid=1000,gid=1000,noatime 0 0

Thanks in advance.
 
Old 09-16-2018, 05:05 AM   #2
pan64
LQ Guru
 
Registered: Mar 2012
Location: Hungary
Distribution: debian/ubuntu/suse ...
Posts: 11,834

Rep: Reputation: 3598Reputation: 3598Reputation: 3598Reputation: 3598Reputation: 3598Reputation: 3598Reputation: 3598Reputation: 3598Reputation: 3598Reputation: 3598Reputation: 3598
so you see the third line is incorrect. But there are other problems too.
You need to fix it:
Code:
- proc /proc proc defaults 0 0
- /dev/mmcblk0p6 /boot vfat defaults           # << something is missing
- 0 2 /dev/mmcblk0p7 / ext4                    # << this is definitely wrong
- defaults,noatime 0 1                         # << this too
- # a swapfile is not a swap partition, no line here
- # use dphys-swapfile swap[on|off] for that
- UUID=E6A0-4042 /media/usb1 auto nofail,uid=1000,gid=1000,noatime 0 0
Code:
proc /proc proc defaults 0 0
/dev/mmcblk0p6 /boot vfat defaults 0 2
/dev/mmcblk0p7 / ext4 defaults,noatime 0 1
# a swapfile is not a swap partition, no line here
# use dphys-swapfile swap[on|off] for that
UUID=E6A0-4042 /media/usb1 auto nofail,uid=1000,gid=1000,noatime 0 0
looks better, but I'm not sure if that was the original content
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mount: mount point /mnt/cdrom does not exist Sujathapm Linux - Newbie 11 07-31-2013 03:19 AM
Redhat Linux 4.8 error -mount: mount point /oracle does not exist for new /etc/fstab entries bellnarm Linux - Server 1 11-23-2011 06:09 AM
mount point does not exist ryedunn Linux - Newbie 3 09-06-2008 01:05 PM
mount point doesn't exist Carunkumar Fedora 1 10-27-2007 07:41 AM
mount error: mount point /home/me/x does not exist whil Fedora 3 05-24-2006 11:39 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 06:03 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration