LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Zenwalk
User Name
Password
Zenwalk This forum is for the discussion of Zenwalk Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-08-2019, 10:06 AM   #1
LinET
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2019
Posts: 5

Rep: Reputation: Disabled
PulseAudio not working on second login.


Hello all,

In Zenwalk on first login, pulseaudio works.

However if you logout then login, it doesn't matter if it is the same user or another one, pulseaudio stops.

The problem as far as I see is that for some reason the new session thinks the pulseaudio from the previous one is still running and tries to connect to it and fails.

If you issue "pulseaudio -k" it will tell you that there is no pulseaudio is not running.

After that "pulseaudio -D --start" will start a new pulseaudio and the sound now works.
 
Old 09-14-2019, 02:40 PM   #2
business_kid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Ireland
Distribution: Slackware & Android
Posts: 10,488

Rep: Reputation: 1162Reputation: 1162Reputation: 1162Reputation: 1162Reputation: 1162Reputation: 1162Reputation: 1162Reputation: 1162Reputation: 1162
I'm finding you can shorten that to 'pkill pulse' because that kills pulseaudio which respawns
Pulse is a POS, and certainly not a developed or documented project. Thank goodness they didn't try to write drivers!
 
  


Reply

Tags
pulseaudio, xfce4, zenwalk


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't Get Sound from Pulseaudio -- PulseAudio Will Not Start JasonC10203 Linux - Software 4 11-28-2016 11:18 PM
Bypass pulseaudio problems and crashes when you don't have pulseaudio. Rinndalir Linux - Software 1 08-31-2016 01:00 PM
rpm not working from root login but working from user login amar.sree Linux - Newbie 2 08-09-2012 08:53 PM
[SOLVED] Squeeze + Pulseaudio + Alsa and USB Midi device causes Pulseaudio crash mad4linux Debian 1 01-26-2011 03:57 AM
Winecfg crashes on sound tab with Pulseaudio and no 'sounddrivers' without pulseaudio William (Dthdealer) Linux - Software 5 06-13-2010 07:30 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Zenwalk

All times are GMT -5. The time now is 05:32 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration