LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-12-2018, 03:52 PM   #1
DVOM
Member
 
Registered: Nov 2010
Posts: 223

Rep: Reputation: 48
New Aspire E15 and Arris Surfboard router


The Surfboard router works great with my old Toshiba, but my new E15 has trouble with it.

I've been using USB sticks with MX linux, or Mint, or Ubuntu.

I've also "installed" 2 OSs that have the same problem.

I ran a "lspci" and found it is "Qualcom atheros" or similar. The googles says I need "firmware-atheros" which is already installed on all 3 OSs.

All 3 of above mentioned OSs can "see" the router and "reportedly" connect but nothing works, can't get to "google" or the weather site. Also "sudo apt update" is unable to update.

MX linux, however, is able to connect to the neighbors router and get to "google" and to the weather site. So my wifi card works. The neighbor uses a "linksys" router.

So what are my options here? Wild guesses include:

1) Daisy chain a linksys router with the Surfboard?
2) Use a linksys "range extender"?
3) Use some sort of "wireless dongle"? Or "wireless antenna"?

I haven't tried anything yet but would like to know what direction to go. Thanks in advance.

Edit: Another question, does a wireless dongle take your wifi card out of the game? Does it "replace" your wifi card?

Last edited by DVOM; 01-12-2018 at 05:16 PM.
 
Old 01-12-2018, 10:21 PM   #2
ferrari
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Auckland, NZ
Distribution: openSUSE Leap
Posts: 2,993

Rep: Reputation: 498Reputation: 498Reputation: 498Reputation: 498Reputation: 498
Quote:
All 3 of above mentioned OSs can "see" the router and "reportedly" connect but nothing works, can't get to "google" or the weather site. Also "sudo apt update" is unable to update.
As you've mentioned that you can connect, but can't browse this may just be a DNS issue. When connected, try pinging a well-known internet IP address eg Google DNS server
Code:
ping 8.8.8.8
Is that successful?

If pinging by hostname is not working eg
Code:
ping google.com
then it is likely that a valid nameserver is missing. (You may need to configure one manually.)

What is returned by the following?
Code:
grep name /etc/resolv.conf
To share any output with us, copy/paste to a text file and transfer to an internet-connected machine with a memory stick.

Last edited by ferrari; 01-12-2018 at 10:22 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Battery drain with Nvidia cards, Acer Aspire e15 laptop johnAl Linux - Laptop and Netbook 3 12-08-2016 01:35 PM
[SOLVED] Linux Mint 17.3 on Acer Aspire E15 freezing during boot and randomly during use LarryHale Linux - Laptop and Netbook 2 03-15-2016 01:00 PM
[SOLVED] establish an internet connection using eth0 into an arris modem winxp already on santijim Linux - Newbie 1 08-02-2015 04:06 AM
Installing Linux on Acer Aspire E15 Presi Linux - Newbie 2 07-17-2015 11:38 AM
ARRIS Comcast setup KIFIKA Linux - Newbie 1 01-10-2007 02:01 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 07:32 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration