LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Non-*NIX Forums > General
User Name
Password
General This forum is for non-technical general discussion which can include both Linux and non-Linux topics. Have fun!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-13-2018, 04:00 AM   #1
joboy
Member
 
Registered: Jul 2009
Distribution: Debian, Ubuntu, Puppy, Mint
Posts: 430

Rep: Reputation: 5
WIndows update disabled autoplay ?


I got some Lenovo ThinkCenter win7 machines the autoplay failed to function, not even the autoplay pop up displayed when insert disc, I read on the internet that windows update disabled that feature but I couldn't find detail about that. I tried all registry hacks I can find on the internet regarding this problem but none seems to have any effect on it, I also checked the Shell Hardware Detection service is up and running, as well as Group Policy not disabled the autoplay, anything else I am missing ? the strange thing is that, USB DVD autoplay always work, only the internal drive not working, and the drive is the notebook type slim drive without the motorized loading and eject mechanism, could this be the cause ?
 
Old 07-13-2018, 08:08 PM   #2
frankbell
LQ Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Virginia, USA
Distribution: Slackware, Debian, Mageia, and whatever VMs I happen to be playing with
Posts: 14,066
Blog Entries: 24

Rep: Reputation: 3795Reputation: 3795Reputation: 3795Reputation: 3795Reputation: 3795Reputation: 3795Reputation: 3795Reputation: 3795Reputation: 3795Reputation: 3795Reputation: 3795
Check whether it's turned off in Control Panel and let us know what you find: http://itproguru.com/expert/2012/02/...d-in-autoplay/
 
Old 07-14-2018, 01:02 AM   #3
techblogger911
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2018
Posts: 8

Rep: Reputation: Disabled
You might want to check whether it is enabled or disabled from the autoplay settings, simply type autoplay from the start and check it out.
 
Old 07-14-2018, 01:55 AM   #4
joboy
Member
 
Registered: Jul 2009
Distribution: Debian, Ubuntu, Puppy, Mint
Posts: 430

Original Poster
Rep: Reputation: 5
Of course the first thing to check is the control panel autoplay settings and it is set to play DVD and CD with different players, and the settings saved. I got the prompt every time power up to ask for what to do when insert disc, so the default settings does not take effect, and after I play the disc the first time, I re-insert the disc but nothing happened, even weird is the disc cache does not auto clear, so when I replace the DVD with a CD audio disc and manual play (right click autoplay) the system still show the DVD label and ask for what movie player to use. The above problem does not exist on USB drive, it autoplay DVD and CD normally everytime without ask, so I think this has something to do with the slim drive. I tried all hacks I can find on the internet to fix this problem, including registry hacks and group policy but none has any effect to the problem, I got this problem on all M710/s model with slim drive, the next thing to do is to reinstall the whole thing, coz Lenovo will most likely ask me to do so !

Last edited by joboy; 07-14-2018 at 01:57 AM.
 
Old 07-14-2018, 05:26 AM   #5
scasey
Senior Member
 
Registered: Feb 2013
Location: Tucson, AZ, USA
Distribution: CentOS 7.5
Posts: 1,787

Rep: Reputation: 562Reputation: 562Reputation: 562Reputation: 562Reputation: 562Reputation: 562
Does the inserted disk have an autoplay file on it? (Memory says autoplay.inf, but that might not be right)
No autoplay without a file on the disk, AFAIK.

Last edited by scasey; 07-14-2018 at 05:39 AM.
 
Old 07-15-2018, 12:49 AM   #6
joboy
Member
 
Registered: Jul 2009
Distribution: Debian, Ubuntu, Puppy, Mint
Posts: 430

Original Poster
Rep: Reputation: 5
I don't know autoplay requires that file to play the movie/music, and the disc played one time when power up.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X server disabled after PCLinuxOS update - is there a way to fix this, please?? cousinlucky Linux - Distributions 1 11-28-2016 02:25 AM
Thunderbird update re-enables disabled Lightning atelszewski Slackware 5 05-14-2016 05:20 PM
Deepin Control Center Disabled after update Mujadded Linux Deepin 9 08-14-2014 04:49 PM
MPD auto DB update - Can it be disabled? corrosivemisery Linux - Desktop 0 02-13-2012 04:24 PM
Update says sources are disabled :| unholy Mandriva 4 12-23-2003 04:23 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Non-*NIX Forums > General

All times are GMT -5. The time now is 02:31 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration