LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Studio 13.37
User Name
Password
Studio 13.37 This forum is for the discussion of Studio 13.37.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-14-2017, 05:14 PM   #1
babaguy
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Studio 13.37 Basic Glitches . . .


Hello All - and Hi 10wt3ch -

Recently purchased the USB version, logged in for the first time a few weeks ago and set up my desk top -

(First Glitch: The analog clock in pwidgets did not / does not display - Maybe this is because the Desktop thinks there are already too many widgets occupying space - with the Calender, Ram, Processes etc. The DIGITAL clock displays on the strip at the top of the screen . . . ) -

(Second Glitch: I downloaded a few programs, REAPER, and GNOME GAMES and some others. "Gnometris" - the Tetris clone for Gnome - does not function. When I click for "New Game" it just closes the program... Had this problem on an earlier version of 13.37.)

I SAVED all the changes to *another* USB stick and the Save File loaded everything fine the next time I fired up Studio 13.37 the next day, BUT -

TODAY when I logged in ( a few weeks have elapsed) - GLITCHES:

1.) The USB sticks do not display on the desktop. The only drive volume displaying is the Hard Drive for the laptop. When I look in the Hardware verifier - again - NO USB 's display! Only the Hard Drive.

When I searched via pMount, yes, the USB 's are shown - One in /mnt - but I can't find where my 2nd SaveFile USB is located...

2.) When I plugged in a video camera (I had to edit some video due for delivery tomorrow) - NO DETECTION of the Video Camera!

I refreshed the Desktop screen. Unplugged and replugged in the camera ( and, earlier, my 2nd SaveFile USB ) but - No Detection on the Desktop, nor in the Hardware Detection...

I was unable to do any video editing... : - (

3.) There is also, for some reason, a new icon on the Desktop - a round button (concentric circles) labeled "SAVE" - which was not there when I set up Studio 13.37 a few weeks back... Where has it come from and why...?

Disappointing, as I haven't even begun to use my new Studio 13.37, and am having hurdles right from the start...

Any help will be much appreciated.

Best,

- babaguy
 
Old 05-15-2017, 11:34 PM   #2
l0wt3ch
CEO, Studio 13.37
 
Registered: Nov 2011
Distribution: Studio 13.37
Posts: 145

Rep: Reputation: 7
Hi Babaguy,

Don't worry about the clock. Restarting pwidgets usually fixes those kind of problems, try it from the menu in pwidgets.

Sorry to hear about your video camera problems. Maybe your camera isn't supported in Linux? Hopefully it will improve in a future version.

At least you can find your usb drives in pmount. Sorry if they didn't appear on the desktop for some reason.

As for the Save button, you can use that to save your current setup to a savefile at any time by clicking that. So it's not a bug, it's a feature!

Hope that helps

Studio 13.37 Customer Service
 
Old 06-08-2017, 02:46 PM   #3
babaguy
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
SOLVED - Partially . . .

Hello Again l0wt3ch & All -

This may be of some use if anyone else if anyone else finds that their various plug-in devices, USB sticks (other than the Studio 13.37 USB stick) are not appearing on your desktop at some point.

Yesterday, I was using Studio 13.37, and decided the change the screen wallpaper (background) - Once I did so, not everyhting was appearing correctly, so I:

1) Clicked the "Shut Down" button, and a box with many options appears;

2) I chose "Restart X Server" and clicked it -

When the screen re-appeared after a few moments of blackness, LO and BEHOLD! the USB icons were suddenly visible again!

I do not think the non-recognition of the video camera I was plugging in via USB, in order to transfer a video file into OPENSHOT for editing and re-encoding, was due to this apparent X Server glitch - but . . . it might have been. I'll report back if whatever results I find.

Meanwhile - This disappearance of mounted USB devices from the visible Desktop icons may be a glitch on the current STUDIO 13.37 . . .

"Onwatd!"

- Babaguy

"Real happiness lies in making others happy." - Meher Baba
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Video - Studio 13.37 vs KXStudio, AV Linux, Dream Studio, and Ubuntu Studio l0wt3ch Studio 13.37 1 12-05-2012 07:45 PM
Studio to studio or studio to transmitter stable open source solution MATRIX_q Linux - Server 0 08-25-2011 03:44 AM
LXer: Judgement Day: Studio Dave Tests Ubuntu Studio 9.04 LXer Syndicated Linux News 0 06-05-2009 07:01 PM
Stupid Question: Microsoft Visual Studio 6.0 (A.K.A. Visual Basic 6) Will it run? S0RD3N Linux - Software 8 05-07-2008 08:42 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Studio 13.37

All times are GMT -5. The time now is 10:00 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration