LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-16-2004, 10:23 PM   #1
lfur
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Slovenia
Distribution: Slackware & FreeBSD
Posts: 209

Rep: Reputation: 30
Question ics problem - no net


Hi!

Have searched the forum but no luck. I share a dial-up connection. Windows XP as a client and Linux Slackware 9.1 as a host. I can ping, access http (Apache both) and ftp (only win to linux --- only linux has a ftp server) servers with no problem but the Linux machine cannot access the net.

Below are the outputs of the "ifconfig", "route -v" and "lsmod" (iptables or any of the win firewalls are NOT running)

[CODE]
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:40:F4:5F:B7:24
inet addr:192.168.0.2 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:234214 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:56971 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:175820831 (167.6 Mb) TX bytes:29466237 (28.1 Mb)
Interrupt:11 Base address:0x1c00

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:6468 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:6468 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:2621428 (2.4 Mb) TX bytes:2621428 (2.4 Mb)

=====================================================

Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
localnet * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
loopback * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
default 192.168.0.1 0.0.0.0 UG 1 0 0 eth0

=====================================================

Module Size Used by Not tainted
usbcore 58400 1
8139too 15240 1
mii 2304 0 [8139too]
crc32 2880 0 [8139too]
ide-scsi 9424 0
apm 9640 2



I hope this can help. I would really apreciate any help posible.

lfur
 
Old 03-20-2004, 08:58 PM   #2
lfur
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Slovenia
Distribution: Slackware & FreeBSD
Posts: 209

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Problem solved!

The problem was ZoneAlarm pro 3.5. Even if it was not running it somehow blocked the requests sent from this (LInux) machine. I uninstalled it and it works fine.

Enjoy
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Networking /ICS Problem NjoY Linux - Newbie 3 08-25-2005 05:37 PM
Basic ICS Problem benrose111488 Linux - Networking 4 12-11-2004 05:23 PM
ics problem mandrake 10.1 albundy Linux - Software 0 11-12-2004 07:31 AM
mdk 10.0 to winxp sp 2 ics problem, shares connection but can not surf net on xp cpu bagaudron54321 Linux - Networking 5 11-11-2004 01:24 AM
help me! problem in mandrake ICS rookieter Linux - Networking 0 08-05-2003 03:16 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 09:15 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration