LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-23-2021, 03:59 AM   #1
gdsotirov
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2016
Location: Sofia, Bulgaria
Distribution: Slackware, Debian, Fedora, SuSE, Ubuntu
Posts: 17

Rep: Reputation: Disabled
logrotate 3.18.1 throws errors about not properly separated size on -current


After yesterdays upgrade to logrotate 3.18.1, I have the following errors from /etc/cron.daily on my -current instance:

Code:
httpd:5 keyword 'size' not properly separated, found 0x3d
mcelog:6 keyword 'size' not properly separated, found 0x3d
These are related to the following lines:

Code:
# grep -Hn size /etc/logrotate.d/*
/etc/logrotate.d/httpd:5:  size=5M
/etc/logrotate.d/mcelog:6:    size=+2048k
/etc/logrotate.d/wpa_supplicant:4:    size 30k
I guess the syntax is no longer recognized by logrotate, because I haven't touched these files:

Code:
# ls -l /etc/logrotate.d/httpd /etc/logrotate.d/mcelog
-rw-r--r-- 1 root root 171 Apr 11  2016 /etc/logrotate.d/httpd
-rw-r--r-- 1 root root 267 Apr 23  2015 /etc/logrotate.d/mcelog
However, I wasn't able to find any useful information on the presumed change. Anyone else having this problem? I guess the related packages httpd and mcelong just need to be upgraded.
 
Old 05-23-2021, 04:16 AM   #2
chrisretusn
Senior Member
 
Registered: Dec 2005
Location: Philippines
Distribution: Slackware64-current
Posts: 2,138

Rep: Reputation: 919Reputation: 919Reputation: 919Reputation: 919Reputation: 919Reputation: 919Reputation: 919Reputation: 919
See this post in Request for -current thread.
 
Old 05-23-2021, 04:17 PM   #3
willysr
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Jogja, Indonesia
Distribution: Slackware-Current
Posts: 4,398

Rep: Reputation: 1565Reputation: 1565Reputation: 1565Reputation: 1565Reputation: 1565Reputation: 1565Reputation: 1565Reputation: 1565Reputation: 1565Reputation: 1565Reputation: 1565
it has been fixed in -current now
 
1 members found this post helpful.
  


Reply

Tags
cron, crondaily, current, logrotate


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with logrotate and size - rotates every time, no matter what size set mav1c Red Hat 3 08-05-2013 02:30 PM
[SOLVED] logrotate or logrotate.conf; problems with sftp slufoot80 Linux - Server 1 11-05-2011 08:50 AM
logrotate doesnt not rotate properly Niceman2005 Linux - Software 2 06-22-2009 05:26 AM
apache-ssl throws up errors and will not run Loboexe Linux - Newbie 1 01-28-2009 10:39 AM
does logrotate set size to 1048576 bytes by default if no size is specified? finebanana Red Hat 0 01-22-2009 01:10 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 04:18 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration