LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-13-2004, 03:58 AM   #1
Boooaz
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Distribution: Fedora Core 3
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Webcollage'ing my desktop


Webcollage'ing my desktop

I've taken an extream liking to the webcollage applet bundled with xscreensaver. I've been trying to get it to draw my desktop background.

So far, I've almost got it working. I'm running KDE on Fedora core 3. Under Desktop configuration, Background, Advanced options I chose "use the following program for drawing the background" and added webcollage as follows:

Code:
Command: kxsrun webcollage -- -root
Preview Command: kxsrun webcollage -- -root
Executable: webcollage
(I also tried Executable: kxsrun)
What this gave me is indeed a beautiful webcollage background, but no desktop icons!
Also, my desktop no longer responds to right clicks.

Anybody know how to solve this?

Thank's

Boooaz.
 
Old 12-14-2004, 05:03 PM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,692

Rep: Reputation: 232Reputation: 232Reputation: 232
Check options in 'Desktop behaviour' (one option lower than 'Background'). Is it set to draw icons?
 
Old 12-15-2004, 02:46 AM   #3
Boooaz
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Distribution: Fedora Core 3
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yes, It's set - "Show icons on desktop" is checked, as is "Allow programs in desktop window"

I had Icons before I managed to get webcollage running, and as I said, not only are the Icons gone, but my desktop doesn't seem to "catch" my clicks anymore... any ideas?

p.s.
Sorry for the double post...
 
Old 12-15-2004, 05:09 PM   #4
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,692

Rep: Reputation: 232Reputation: 232Reputation: 232
I've just found out that it looks like webcollage cannot be used as background (because of the way it displays the image). Wondering if there's a patch, but it doesn't look so.
 
Old 12-16-2004, 04:20 AM   #5
Boooaz
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Distribution: Fedora Core 3
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hmmph... Webcollage also has a mode to output a custom size image.

Is there any way I can schedule webcollage to create that image and then set the desktop to refresh using that image?

and by the way - what prevents webcollage from being a proper desktop?
 
Old 12-17-2004, 05:56 PM   #6
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,692

Rep: Reputation: 232Reputation: 232Reputation: 232
In advanced settings there's an option for slide show. You need to choose pictures to show, but if you set webcollage to overwrite it, it may work. If you want it to create a new picture very X minutes you can use cron to start it (you need to write a crontab file; man 5 crontab for more info).

Why it cannot be used as background? It draws in the root window. I assume it caused more questions...
 
Old 01-14-2005, 11:27 PM   #7
Jon_Roland
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Location: Austin, Texas
Distribution: Fedora, Suse
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
People need to be warned that webcollage will also randomly display porn images, which may be unacceptable in some situations. If run during a root session, I would also be concerned about virus infections. I recommend removing it. Control your system.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remote desktop software to control desktop GUI? Phaethar Linux - Software 3 06-27-2008 10:30 AM
KDE Gnome Desktop Menu Edits (right click on desktop) jdier Linux - Software 11 08-03-2006 06:05 AM
Loss of desktop functionality after setting new desktop from firefox in fc2/gnome. dr_zayus69 Linux - Software 3 03-09-2005 10:29 AM
What's the difference between Gnome desktop and Ximian desktop maelstrom209 SUSE / openSUSE 1 03-08-2005 08:00 AM
CD-ROM.desktop on KDE desktop / mounting drives as users theabyyss Linux - General 2 02-22-2002 10:07 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 08:52 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration