LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Sabayon
User Name
Password
Sabayon This forum is for the discussion of Sabayon Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 01-21-2011, 01:01 PM   #1
hede
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Location: Denmark
Distribution: Sabayon 3.5.1
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Problems with Sabayon 5.4 KDE on Dell Dimension E520[Solved]


I have tried both 32 and 64 bit versions, and both give the same problems. It is version 5.4 KDE
Sound doesn't work.
Sulphur only opens a blank window.
In webbrowser (both Firefox and Opera) when I try to enter an url in the address bar, all of a sudden I am on the login screen.
After install I updated from terminal like this: equo install entropy equo --nodeps && equo upgrade, which is the same command I have used on other computers
Anyone have an idea about what could be wrong ?

I have tried Mandriva and Ubuntu Ultimate Edition, and with those everything works fine.

Arne

Last edited by hede; 02-04-2011 at 09:35 AM.
 
Old 01-27-2011, 12:05 AM   #2
hilyard
Member
 
Registered: Jan 2010
Location: Inland PNW
Distribution: antiX 13.2 | Slacko 5.7
Posts: 273

Rep: Reputation: 61
Have you tried editing

### in /etc/modprobe.d/sound (or /etc/modprobe.d/modprobe.conf) ##
options snd-hda-intel position_fix=1 model=3stack

as suggested here?

Last edited by hilyard; 01-27-2011 at 12:07 AM.
 
Old 01-29-2011, 05:54 AM   #3
hede
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Location: Denmark
Distribution: Sabayon 3.5.1
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No, I haven't tried, but right now I'm downloading the new Sabayon 5.5, maybe there are some bugfixes.

Edit:
Well the 5.5 canīt even start the graphics server. I think it has something to do with the ATI graphics card, maybe I didnīt find the right driver.

Edit once again:
Heureka! I now put in a ATI Radeon HD 5550 graphics card instead of Radeon X1650, and everything works :-)

Last edited by hede; 03-12-2011 at 02:28 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slackware 13.1 Install Problems Dell Dimension E510 KDE Freezes System tronayne Slackware 15 10-30-2010 01:06 PM
OpenSolaris on DELL Dimension E520 Cannot see the display on screen sam777 Solaris / OpenSolaris 1 01-30-2009 11:40 AM
SUSE 10.2 on DELL Dimension E520 vladlx Linux - Hardware 5 06-25-2007 09:01 PM
Fedora Core 6 on Dell Dimension E520 sandyman Linux - Hardware 6 01-25-2007 03:07 PM
SuSE 10.1 on Dell Dimension E520 tobipers Linux - Hardware 7 01-04-2007 08:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:04 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration