LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Red Hat (https://www.linuxquestions.org/questions/red-hat-31/)
-   -   startx works for root but not users (https://www.linuxquestions.org/questions/red-hat-31/startx-works-for-root-but-not-users-308478/)

aldenfuchs 04-01-2005 01:20 AM

startx works for root but not users
 
Hi a am working with VMware 4.x and Redhat V9.x

I put the system into init 3 level till problem is fixed.

I like KDE so that is the default selected during the fresh install of RH9

startx works great when login is root

but when login as a user i created startx has the following errors:

Failed to set up write-combinign range 0xfa00000 etc..
startkde: starting up
Xlib extension "GLX" misssing on display ":0.0", etc...
startkde shuting down
X server shutting down


i can work but i find it somewhat dangerus and silly to use root account to have KDE... during the install i did not install Gnome

Cheers
Alden :)

xstefanox 04-01-2005 02:12 AM

When I had problems with it, I used xhost to solve the problem.

Code:

# man xhost

Cya!

aldenfuchs 04-01-2005 03:15 AM

hi xstefanox thanks tried it but that does not seem to fix the problem,,, i suspect that the video drver being picked by root is differnet than the user i am not sure that is possible but i am running out of ideas :)

aldenfuchs 04-01-2005 11:28 AM

hi Guys i started root and used the admin tool to make a new user and that new user works,, so somthing is messed up in the configuration but the workaround to creat a new user works well enough for now :) thanks to the people in this forum. Alden


All times are GMT -5. The time now is 02:57 PM.