LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat
User Name
Password
Red Hat This forum is for the discussion of Red Hat Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 10-30-2012, 06:16 AM   #1
unix1adm
Member
 
Registered: Oct 2008
Posts: 624

Rep: Reputation: 30
RH satellite server default snippets not loading


Problem: Our default snippets on the satellite server are no longer loading at build time.

If I use a pre/post script my custom snippets get loaded.

I have been working with RH tech support for the last week and still no solution. So I thought I would post here and see if anyone has seen this.

I did not make any environment changes that should affect this. i say should because I did patch the SS but it was working after that.

I have tried to create a new generic un-cusomized kickstart file and that does not read them in either.

In my KS file when I view it i see the MOTD that I change and I see the other items. But they don't get loaded on the server.

my ssh keys dont get loaded so I have to enter the root passwd. but the code is in the KS file.

Several things like this are not happening.

Does anyone know how the default snippets get loaded?
Mind you I made no changes to my original KS except to add a line to a post script to do a yum -y update at the end to grab all the patches. By the way this works.

I did find this link
http://osdir.com/ml/spacewalk-list/2.../msg00033.html

but this is not my issue i have template selected for my pre/pos scripts as needed.

Hope someone can help as I cannot build my systems now.
 
Old 11-01-2012, 09:06 AM   #2
unix1adm
Member
 
Registered: Oct 2008
Posts: 624

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I googled and found this file is where the default snippets are told to load.
/etc/cobbler/settings

# this is a directory of files that cobbler uses to make
# templating easier. See the Wiki for more information. Changing
# this directory should not be required.
snippetsdir: /var/lib/cobbler/snippets

I viewed the file and it looks like it is set correctly.

Notice the file has not been changed for some time. Not sure what would change it.
[root@mysystem snippets]# ls -al /etc/cobbler/settings
-rw-r--r-- 1 root root 15138 Jan 13 2011 /etc/cobbler/settings
 
Old 11-06-2012, 12:45 PM   #3
unix1adm
Member
 
Registered: Oct 2008
Posts: 624

Original Poster
Rep: Reputation: 30
It appears no one has run into this before. Well it has been resolved. I managed to work it out.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] xfree86 default application loading unev_21 Linux - Software 2 11-26-2009 12:53 AM
loading default keymap failured larrysz Linux - Newbie 10 09-09-2009 12:51 AM
receiving grub loading error 17 on Toshiba satellite A45-s130 lordakisho Linux - Laptop and Netbook 1 09-19-2007 02:09 PM
Error loading the default background.png oneforjb Red Hat 3 09-08-2006 08:45 AM
Change default loading os on boot macke1959 Linux - Newbie 3 03-30-2003 09:58 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:26 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration