LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat
User Name
Password
Red Hat This forum is for the discussion of Red Hat Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-16-2003, 01:04 PM   #1
scm86
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Florida
Distribution: Fedora Core 5 2.6.16-1.2133_FC5smp
Posts: 96

Rep: Reputation: 15
Low FPS in RH9


I have RH9 installed on my compaq presario, PIII 450. Ive tired playing Tuxracer, but cant because its to slow. glgears gives me a frame rate from 58 to 127, not exactly what it should be at.

The vid card is the S3 Savage4, and the redhat config xfree86 tells me im using the savage driver, so im not sure what else to change to get a good frame rate.

Thanx in advance

Scott McNeely
 
Old 12-16-2003, 11:10 PM   #2
transeunt
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: NY
Distribution: Debian Sid/Kernel 2.6
Posts: 36

Rep: Reputation: 15
I am doubting there is alot you can do to get a better FPS.

Sorry but I am not sure anyone else will have an answer either but at least its a bump and reply.
 
Old 12-18-2003, 04:40 PM   #3
scm86
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Florida
Distribution: Fedora Core 5 2.6.16-1.2133_FC5smp
Posts: 96

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Do you think its a limitation of my hardware?

Scott McNeely
 
Old 12-20-2003, 12:08 AM   #4
Thetargos
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Mexico City
Distribution: Fedora, Ubuntu & Mint
Posts: 1,679

Rep: Reputation: 45
Surely it is, try verifying that you have DRI enabled:
Code:
$ glxinfo | grep direct
You should see:
direct rendering: Yes/No

But to be honest by those numbers you most probably are using DRI (127 fps in glxgears with a 450 Mhz processor in pure software, I should see that! I get ~300 without DRI in my XP 1800+)
 
Old 12-20-2003, 10:01 PM   #5
scm86
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Florida
Distribution: Fedora Core 5 2.6.16-1.2133_FC5smp
Posts: 96

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Ok, i checked it and it says no, so i should be good for another couple FPS right?

How exactly do i go about turning on DRI?

Scott McNeely
 
Old 12-20-2003, 10:27 PM   #6
Thetargos
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Mexico City
Distribution: Fedora, Ubuntu & Mint
Posts: 1,679

Rep: Reputation: 45
Ok, you should pay a visit to dri.sf.net and see if there are updated drivers for XFree86 4.3 (the version you have in RH9) for you video card, other than that I couldn't say much. You must surely will have to build the driver from source, make sure to read all the documentation on the page.
 
Old 12-22-2003, 11:26 AM   #7
scm86
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Florida
Distribution: Fedora Core 5 2.6.16-1.2133_FC5smp
Posts: 96

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Im in windows right now, but I remember in one of the config files that it was created in '99, so im pretty sure its a 3.x version, so i downloaded and installed 4.3. After rebooting, i get to the X login screen, but theres the console logger in the bottom right hand corner, and i cant get to KDE, Gnome, or anything else other than TWM. after trying the switch desk and all that junk, ive reinstalled RH9...

so, to kind of changethe theme ofthe thread, how do i install X 4.3 w/o having it do that?

i have the savage driver, but it wants 4.3, so in kinda stuck as to what to do...

Scott McNeely

Last edited by scm86; 12-22-2003 at 11:30 AM.
 
Old 12-22-2003, 02:48 PM   #8
Thetargos
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Mexico City
Distribution: Fedora, Ubuntu & Mint
Posts: 1,679

Rep: Reputation: 45
You're in luck... Red Hat 9 installs XFree4.3! So you have nothing else to do but to install the drivers!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Glxgears ( gives me low fps ) MalachiX Linux - Newbie 6 03-31-2005 03:01 PM
low fps in glxgears tehnick Debian 12 02-23-2005 02:40 PM
Low FPS! HELP!!! cnastiuk Linux - Hardware 4 02-07-2005 06:16 AM
Low Fps Cedega Cs 1.6 v!ruz Linux - Games 2 12-06-2004 02:30 PM
low fps in glxgears? kleptophobiac Linux - Hardware 17 02-08-2004 08:51 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Red Hat

All times are GMT -5. The time now is 12:07 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration