LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Non-*NIX Forums > Programming
User Name
Password
Programming This forum is for all programming questions.
The question does not have to be directly related to Linux and any language is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-09-2004, 11:27 AM   #1
ShanTan
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Distribution: SuSE 9.1
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Need a SUSE Expert Needed, Strange compilation errors


I just installed suse 9.1 on my new computer, and i really like the look of it..its cool, great graphics, sounds, but there are some annoying things about it. I didnt have any install problems, all the drivers came up, sound cards and important things like that., but when I tried to compile a program, I found this : # bash: command not found...

S I thought this is wierd, a linux distribution without MAKE.
So Going to the Suse website, I was able to find the make RPM, and install Make into it so I could compile some programs, like SETI at home, and other stuff.

So then I went about compiling some drivers for a PCI card, and of course SETI at home :-) and here is where the fun begins involving compilation of some programs...


# make
Makefile:8: /lib/modules/2.6.4-52-default/build/.config: No such file or directory
make: *** No rule to make target '/lib/modules/2.6.4-52-default/build/.config'. Stop

Of , so that told me, I must be missing something in the file here that its showing in this error message.....

So I opened up this directory /lib/modules/2.6.4-52-default/

and there was "build" However, it was not a Directory, what it is is a small text looking file with a little yellow lock icon, on the lower right hand corner.....and when I tried to open it, i go the following error message:

"file /lib/modules/2.6.4-52-default/build/ doesn't seem to exist anymore.

and when i lookd at the properies, it was zero bytes, and Obviously has something to do with the way Suse Installs the OS, but I dont know what this file does, or I could change my makefile maybe, or try to find this file on another Directory But Its nowhere, and I never deleted it, It must be wiped By Suse after initial Install.

Anybody have any idea whats going on here?


 
Old 09-09-2004, 12:29 PM   #2
itsme86
Senior Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Oregon, USA
Distribution: Slackware
Posts: 1,246

Rep: Reputation: 59
It's probably a symbolic link to a non-existent directory. Do you see an 'l' flag in the mode block?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
expert help needed with bash and bc karistouf Programming 5 06-22-2005 12:55 AM
X11 Expert Needed hilltop*Tech Linux - Hardware 4 06-10-2005 09:11 AM
bash expert help needed illtbagu Programming 15 10-05-2004 08:15 PM
Security Expert needed Lloydlec Linux - Security 1 04-27-2004 11:45 AM
strange gcc compilation errors in Tru64 UNIX Eric F Programming 0 12-18-2003 02:22 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Non-*NIX Forums > Programming

All times are GMT -5. The time now is 05:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration