LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   MEPIS (https://www.linuxquestions.org/questions/mepis-64/)
-   -   Internet Dialup connection (https://www.linuxquestions.org/questions/mepis-64/internet-dialup-connection-331740/)

klclsc 06-09-2005 12:26 AM

Internet Dialup connection
 
When I connect to the internet with my dialup modem, the connection is completed OK but my browser will not load the websites unless I disable the eth0 network connection. Looks like it is trying to load from the NIC instead of the modem. Any ideas how to fix this problem?

Andrew Benton 06-09-2005 04:06 AM

Perhaps you've set eth0 as your default route to the internet? There should be a file which configures your network connection somewhere in /etc. Is it /etc/sysconfig/network/ifcfg-eth0? Something like that. Click about in /etc and see what you can find. If it has a line in it that starts with the word gateway, try commenting out that line to stop it setting eth0 as your default route.

aveteam 06-12-2005 09:51 PM

In the Mepis OS Center, there is an option for eth0, "Start at System Boot", if this box it ticked, untick it & see if that fixes your problem. Also after unticking it, you may need to stop interface eth0 again, if you have rebooted.

lefty.crupps 06-29-2005 07:33 PM

just curious, which brand modem do you use? I am looking around for one; I found that Amigo has drivers for many of their modems but I've not found any real reviews, good or bad, on their functionality...


All times are GMT -5. The time now is 11:06 PM.