LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > MEPIS
User Name
Password
MEPIS This forum is for the discussion of MEPIS Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-29-2007, 12:04 PM   #1
revoltnerec
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
ATI SB600 Audio Driver


Hi everyone.We have got a Pure Element-AM2RS485M mainboard with SB600 chipset. Mepis 2007 works well but there is no audio. How can we set the driver?

Thank you
 
Old 03-29-2007, 12:20 PM   #2
GrueMaster
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Oregon
Distribution: Kubuntu.
Posts: 848

Rep: Reputation: 30
Run this script and post the resulting url here. This will give me more information on your system. It is possible that your system is already supported in the alsa source tree.
 
Old 03-29-2007, 12:34 PM   #3
revoltnerec
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
The URL is http://www.nic.sh/cgi-bin/whois_index.cgi?alsa-info.sh

Last edited by revoltnerec; 03-29-2007 at 12:41 PM.
 
Old 03-29-2007, 01:05 PM   #4
GrueMaster
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Oregon
Distribution: Kubuntu.
Posts: 848

Rep: Reputation: 30
Uh, that doesn't look correct. If you download the script and run it in a console window with "sh alsa-info.sh", it should respond with something like this:

Quote:
ALSA Information Script v 0.4.3
----------------------------

Uploading information to www.pastebin.ca ... Done!

Your ALSA information is located at http://pastebin.ca/415514

Please inform the person helping you.
 
Old 03-29-2007, 01:11 PM   #5
revoltnerec
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Sorry about that. I hope I have got it right this time. This is what returned

ALSA Information Script v 0.4.3
----------------------------

cat: /proc/asound/version: No such file or directory
cat: /proc/asound/modules: No such file or directory
cat: /proc/asound/cards: No such file or directory
Uploading information to www.pastebin.ca ... Done!

Your ALSA information is located at http://pastebin.ca/415525

Please inform the person helping you.
 
Old 03-30-2007, 08:41 AM   #6
archtoad6
Senior Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Houston, TX (usa)
Distribution: MEPIS, Debian, Knoppix,
Posts: 4,727
Blog Entries: 15

Rep: Reputation: 234Reputation: 234Reputation: 234

Slightly off topic -- pretty cool script concept, where did it come from?
 
Old 03-30-2007, 10:16 AM   #7
mepnoob2005
Member
 
Registered: Mar 2007
Location: canada
Distribution: SimplyMEPIS 6.5 final
Posts: 104

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by revoltnerec
Sorry about that. I hope I have got it right this time. This is what returned

ALSA Information Script v 0.4.3
----------------------------

cat: /proc/asound/version: No such file or directory
cat: /proc/asound/modules: No such file or directory
cat: /proc/asound/cards: No such file or directory
Uploading information to www.pastebin.ca ... Done!

Your ALSA information is located at http://pastebin.ca/415525

Please inform the person helping you.
What do you get when you copy and paste this command into konsole?

lspci | grep -i audio

Also what do you get when you paste this command into konsole?

lsmod | grep -i snd

Post your results and we might be able to make a bit more out of your problem.
 
Old 03-30-2007, 10:31 AM   #8
GrueMaster
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Oregon
Distribution: Kubuntu.
Posts: 848

Rep: Reputation: 30
Archtoad6

Quote:
Slightly off topic -- pretty cool script concept, where did it come from?
One of the users that requents the #alsa forum on IRC wrote it, mainly to help me and other alsa programmers.

mepnoob2005:
The above script gives that information and much more. It is far more useful for us alsa developers. Thanks for your input though.

revoltnerec
Could you reload the sound drivers and rerun the script again? According to the output, no drivers are loaded. Also, try downloading and installing the latest alsa release candidate, alsa-driver-1.0.14rc3. There have been significant changes since 1.0.13, and this may just be all you need.
 
Old 03-30-2007, 10:52 AM   #9
revoltnerec
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thank you all.

mepnoob2005

In response to lsmod | grep -i snd

I get

0000:00:14.5 Multimedia audio controller: ATI Technologies Inc. SB600 AC97 Audio

and in response to

lsmod | grep -i snd

I get blank, i.e. nothing.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI sb600 : hard drives seen only from liveCD serafean Linux - Hardware 6 10-10-2007 01:33 PM
i have problem with sound in ATI SB600 chipset,i not hear sound on it jodiedupri Linux - Hardware 0 01-26-2007 08:30 AM
i need audio driver for conexant ac-link audio in compaq presario m2015ap red hat. subratapatel Linux - Hardware 1 08-12-2006 12:46 AM
fglrx-driver vs ATI kernel driver for ATI Radeon 9200 in Debian Debian_Poland Debian 3 02-01-2006 01:10 PM
Ati driver a bit unstable but no different than nvidia..ati benchmark inside. spade Slackware 1 10-06-2004 12:13 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > MEPIS

All times are GMT -5. The time now is 10:18 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration