LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-20-2004, 05:53 PM   #1
flatloop
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Port Huron, MI
Distribution: Debian 'testing'
Posts: 31

Rep: Reputation: 15
Wierd Problems in KDE (MDK 10)




Hi folks,

I'm trying not to sound ignorant, but unfortunately I am hopelessly baffled at this point. I've used a modest amount of search strings on this fab forum, but I'm not getting the right kind of hits. This is due in part to the bizarre nature of my problems no doubt.

First off my system stats... I'm running Mandrake 10 on a Dell Optiplex GX270 with onboard everything. (I believe it's the Intel 845 chipset). My problems seem to be intermittent. I've tried to reproduce the errors on demand, but I have yet to be successful.

Problem #1

Occasionally, my CDROM drives (one burner, one reader) will not open when I push the eject button, as if they are hung up, or busy even though they are empty. It's not always both drives either, it can be one or the other. I usually notice the problem when I try to start K3B (burning software) and it hangs on the scanning for devices phase. If I reboot, then everything will work again. I'm sorry everything is so ambiguous, but I don't know where to even begin to look at this problem.

Problem #2

This isn't so much a problem but an annoyance. Intermittently my soundcard (onboard) will make hissing noises on the speakers as if the sound file was not decoded properly. I do not notice any corresponding 'system events' and I'm not currently running any multimedia applications at the time. Usually it is just Firefox, Thunderbird and a Konsole that are open.

Any ideas or troubleshooting pointers would be greatly appreciated. If any additional information is required I will attempt to get it in an expedient manner.

Thanks in advance.
 
Old 09-20-2004, 07:33 PM   #2
leonscape
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: UK
Distribution: Debian SID / KDE 3.5
Posts: 2,313

Rep: Reputation: 48
The CD-ROM problem could be something to do with automounting. Do you have automount installed? If so, you could be hitting bugs with that.

Try umount /dev/hdx ( replacing x with whatever the drive is ) and see if you can then open the drive.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wierd scanner on slack that I got to work on mdk with xinetd Quercus ruber Slackware 2 02-16-2005 08:09 AM
Kde and xmms problems in mdk 10.0 ricguitar Mandriva 5 10-16-2004 05:19 AM
Mdk 10.0 upgraded to Kde 3.2.3 - panel problems EdoardoC Mandriva 2 07-15-2004 10:26 AM
Kde with wierd fonts iotc247 Slackware 11 04-17-2004 06:41 PM
KDE Problems on RH 9.0 and MDK 9.1 janslow Linux - General 2 07-08-2003 08:23 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva

All times are GMT -5. The time now is 09:38 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration