LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-25-2004, 04:44 PM   #1
al3x-jay
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Problems with video in Mandrake 10.0 -- Nvidia is installed correctly.


I have looked over the forums here and have tryed some of the things that have been suggested about video problems. None seem to help though. The problem is whenever I fire up any of the video players (totem, xine,mplayer) I get scrambled looking video. The only other way to describe it is to show you a pic of it. In order to post a pic of it though I am required to have at least five posts in these forums. So If you could add the www to the url you should be able to see it. clannva.org/~sly/whack/tn/IMG_1675.jpg.html

I have the Nvidia drivers installed correctly and can even see the Nvidia logo when I boot the machine. If you guys (and gals) can give me any suggestions on how to fix this or push me in the right direction I would greatly appreciate it. I have been working on this for days now and it is driving me batty!!

Thanks

Last edited by al3x-jay; 03-25-2004 at 04:45 PM.
 
Old 03-25-2004, 07:55 PM   #2
colnago
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Canada
Distribution: ArchLinux
Posts: 324

Rep: Reputation: 30
Maybe it is a codec problem, try getting win32-codecs and see if that helps. The colour might be off oo, so put the hue all the way to the left in the options/viseo on totem.

I got the codecs by adding a urpmi source for plf, then 'urpmi win32-codecs'.
 
Old 03-26-2004, 06:24 AM   #3
al3x-jay
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for the suggestions but I have tryed all of those too. First thing I did when I upgraded was to update my urpmi hdlist and update everything...including the plf source. As for the totem suggestions...I read that in these forums too and thought that my problems were solved, but it turns out that didn't help either. In fact by default the hue slider was all the way to the left when I enter the preferences section of totem.
 
Old 03-26-2004, 09:38 PM   #4
al3x-jay
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
bump
 
Old 03-30-2004, 06:52 PM   #5
dauphinfay
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Earth
Distribution: Ubuntu
Posts: 301

Rep: Reputation: 30
how did you install the nvidia drivers? i get a message that says something to the effect that there is no kernel source.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
video problems nvidia driver? dnial Slackware 2 03-05-2005 01:58 PM
Installed Mandrake 10.1 but Nvidia 6800 Drivers not working? lachesis Linux - Newbie 2 02-08-2005 04:25 PM
Doom3 demo segfaults, nvidia drivers installed correctly qwijibow Linux - Games 3 12-26-2004 02:02 PM
Problems getting nvidia installed herzeleid Linux - Hardware 0 12-11-2004 12:22 PM
Video Problems (Nvidia) Planky Mandriva 22 09-10-2004 06:18 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva

All times are GMT -5. The time now is 03:04 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration