LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-15-2006, 12:04 PM   #1
orion06
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2006
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Unhappy Problem with network interface card Marvell Yukon


Hi all! This is my first post here.

I'm a noob in Linux and english too.

Here is my problem:
I have a portable Asus A6VC with an integrated network card Marvell Yukon. I install Windows XP firstly there then I wanted to test "Mandriva 2006 free" by installing it in multiboot. After the installation of Mandriva (with success), I switched on Windows (with Lilo) and I noticed that my network card indicated "disconnected cable". I returned on Mandriva and the card was ok. It always put the same message on Windows.
Surprising fact I removed the Linux partition under Windows and it freed my card almost instantaneously. I reinstalled Mandriva and at the time of the restart (after installation), before the last config, I am turned over on Windows. The card functioned. I started again to return on Mandriva and to finish the last configuration. Then I am again turned over on Windows and there the card didn't function again more.

Thanks for your answers and sorry for my bad english
 
Old 02-16-2006, 06:27 AM   #2
birdseye
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Wales, UK
Distribution: Gentoo, Debian, Ubuntu
Posts: 60

Rep: Reputation: 15
So far as I know, there is no way that installing linux can cause this problem. Especially so if it works after installation on occasion.

The obvious thing to do is to check your network cable. Try several cables, try wiggling them around, and then see if it works.

If not, I am baffled!

Rhys
 
Old 02-17-2006, 07:17 AM   #3
orion06
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2006
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
The problem doesn't come from the cable. When I delete the logical drive of Mandriva with Windows the card functions immediately after the delete oppartion. I don't need a restart.

David
 
Old 02-17-2006, 12:56 PM   #4
birdseye
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Wales, UK
Distribution: Gentoo, Debian, Ubuntu
Posts: 60

Rep: Reputation: 15
Ok, that is very odd. Don't want to sound anti-windows, but that seems to be the problem. Very interesting indeed. You could always try to install linux on a different drive, see if that helps.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help with network interface card Marvell Yukon orion06 Mandriva 1 02-15-2006 12:25 PM
Problem with Suse 10.0 and Marvell Yukon Gigabit Ethernet Network Card athv_gr Linux - Networking 1 01-25-2006 04:11 AM
Fedora C4 Marvell Yukon ethernet Card without communication bezares Fedora - Installation 0 12-16-2005 02:36 PM
Installing marvell yukon n/card fedora 4 wazza4610 Linux - Hardware 5 08-15-2005 03:00 AM
Marvell Yukon PCI-E network adaptor frostedegg Linux - Networking 1 04-25-2005 08:18 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva

All times are GMT -5. The time now is 12:21 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration