LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-02-2004, 11:27 AM   #1
crashvk
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Problem: SM56 PCI on Mandrake 10 (New Driver)


Hi there,

I was hoping someone here might be able to help me
install drivers for SM56PCI Modem on Madrake 10.

I have downloaded the latest drivers (New Motorola Version) archive from
Motorola site. (I canīt put the new link here)
However, after installation complete. My modem don't work. My Kppp and
Minicom do not recognize the modem. I'm using this command to install:
#rpm -i sm56-06.05.02-2.mdk10_263-7.i586
Could someone tell me the correct way to intall this modem??

Thanks

Diogo
 
Old 07-19-2004, 02:09 AM   #2
drakish
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
I am stuck with the same problem, please let me know if you find a solution,
I really don't understand why Motorola released an untested driver.
 
Old 07-19-2004, 12:52 PM   #3
crashvk
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi drakish. . .

I did't find a solution yet. . .!!
I just send many email to Motorola support, but nothing. . .
 
Old 08-08-2004, 03:10 PM   #4
molomix
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Wink SM56 the same problem all over the world

I have the same problem here.
SM56 driver doesnt work, and when i run it dmesg returns message, something like "Linux API cannot open device".
What would be wrong?
I tought it was an dependecies problem, so i tryed to load many modules. Whitout results.
I think Motorola (TM) released an untested driver. It can be true because when the installation was made, the script ordered to reboot the system, so when i rebooted sm56 was not louded! I had to load it, and edit modprobe to load it at intialization. I guess it order to reboot to do it.

I think it is impossible that motorola released an untested driver, thus i will install the original kernel version 2.6.3, i think it can be the problem.
 
Old 09-02-2004, 08:49 AM   #5
amgadpasha
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
hay guys, i have this problem too, but i don't really know much about linux, so i don't get most of the solutions i find..
so if u please find the solution, don't forget to drop a line here

thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Motorola SM56 PCI modem & RH9 problem configuring aksam Red Hat 2 06-30-2005 11:22 AM
Motorola SM56 PCI Modem Driver for Fedora Core 2(Kernel-2.6.5) ppvinod Linux - Hardware 3 03-22-2005 12:54 PM
problem configuring sm56 speakerphone PCI internal modem gajaykrishnan Linux - Hardware 1 07-21-2004 12:16 PM
motorola sm56 pci modem ??? ubu_roi Linux - Hardware 7 03-02-2003 12:24 PM
RedHat Advanced Server 2.1--->Problem with Modem (Motorola SM56 PCI) linuxsss Linux - General 2 02-03-2003 03:59 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva

All times are GMT -5. The time now is 06:44 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration