LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-11-2004, 03:49 AM   #1
Fiskarn
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Sweden, Gotland
Distribution: Mandrake 10
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Movies are Tinted violet when playing them in MDK10


Hi i have this problem when im playing movies... the movie gets tinted when i view them. and i have tried Mplayer and Totem the same thing on both i have a Nvidia Geforce FX 5600 and Asus P4P800 Mobo

Pleas help.. its getting a little annoying

Hmm just saw that its changed to Blue skin and some other color

Last edited by Fiskarn; 03-11-2004 at 04:02 AM.
 
Old 03-11-2004, 07:03 AM   #2
Frank_Drebin
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Atlanta, GA USA
Posts: 232

Rep: Reputation: 30
If you open the settings in Mplayer there is a tab for video. Select the X11 (Ximage/shm) driver instead of the default XV. That should fix it


Last edited by Frank_Drebin; 03-11-2004 at 08:38 AM.
 
Old 03-11-2004, 08:56 AM   #3
Fiskarn
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Sweden, Gotland
Distribution: Mandrake 10
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
okay i tried that and the thing is it did work but the aspect is all fucked up do i have to use some obscure command to make it work??
 
Old 03-11-2004, 11:27 AM   #4
KidMW14
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Boston
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 34

Rep: Reputation: 15
video card

the problem with the tint is probably your video card, not mandrake 10
 
Old 03-11-2004, 01:08 PM   #5
colnago
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Canada
Distribution: ArchLinux
Posts: 324

Rep: Reputation: 30
This is a known problem, check out the errata page. It say to slide the hue bar to the left.
 
Old 03-11-2004, 01:37 PM   #6
Drimo
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
I am also having this exact problem.
I am running Fedora Core 1 though, not MDK10.
 
Old 03-11-2004, 03:53 PM   #7
Fiskarn
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Sweden, Gotland
Distribution: Mandrake 10
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I figured it out because when i installed xfree86 4.4.0 everything is working correctly. But as colnago said... you can slide the hue bar to the left
 
Old 03-11-2004, 04:00 PM   #8
Drimo
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally posted by Fiskarn
I figured it out because when i installed xfree86 4.4.0 everything is working correctly. But as colnago said... you can slide the hue bar to the left
yeah i just got home from work and tried the hue bar thing... it worked!
i thought i had xfree 4.4 cause i upgraded it a few weeks ago, but i just checked and its 4.3. so is this a problem in xfree or nvidia drivers?
 
Old 03-11-2004, 04:34 PM   #9
Fiskarn
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Sweden, Gotland
Distribution: Mandrake 10
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I think its the Nvidia drivers.. but who knows... not me anyway
 
Old 03-11-2004, 09:51 PM   #10
Frank_Drebin
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Atlanta, GA USA
Posts: 232

Rep: Reputation: 30
People at the Dropline Gnome Forum are having the same problem with Slackware after the upgrade that DLG puts on the box. Might want to check it out...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
playing movies and mp3 gokulagiridaran SUSE / openSUSE 5 05-29-2005 03:25 AM
Playing Movies without X? raid517 Linux - Software 3 04-19-2005 05:35 PM
playing dvd movies jappstam12345 Mandriva 10 03-29-2005 07:20 AM
no audio while playing movies, why? duker_d_cooker Linux - Software 1 03-13-2004 06:28 AM
Problem with sound while playing movies JIV Linux - Newbie 3 02-25-2003 04:53 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva

All times are GMT -5. The time now is 09:24 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration