LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-01-2004, 02:16 PM   #1
jbrush
Member
 
Registered: Dec 2003
Posts: 105

Rep: Reputation: 15
Modem won't connect, no ppp0 device?


Once again.....

I am on a roll here getting this figured out, so I will keep bugging folks till I get the basic setup working :-)

Mandrake 10.

I set up the Network stuff during install, but for whatever reason, I cannot find KPPP on the menu system. I opened a console window and ran kppp from there. It opened as expected, I checked the settings and dialed my ISP.

It dialed, connected, and finished negotiating, and then it gave up and disconnected. The message on the console Or was it the log file) was that it could not find the ppp0 device.

I am confused as I do not know what it is trying to tell me. Since I haven't given much useful information, maybe someone can tell me what to look for, and what data I need to have in order to get this one working?

Thanks for the help,

John
 
Old 12-01-2004, 02:37 PM   #2
mermxx
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Wales
Distribution: rh9, winxp
Posts: 411

Rep: Reputation: 30
ok start with the basics what kind of modem do u have (onboard/internal/external) use the lspci command to see what devices ur machine detects. What type of connection are u using dial up/adsl/cable
 
Old 12-01-2004, 03:23 PM   #3
jbrush
Member
 
Registered: Dec 2003
Posts: 105

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Okay great, thanks.

I am not at the machine anymore for a while, so I can't run the Lspci It is an ActionTec, external serial modem on com1 so its obviously a dial up :-)

When I configured the network during install, it found it, and called it a generic modem on serial device1 (I forget the lingo, not be a pro yet <g>) When I dialed out, it did find the modem and connected to the ISP. It was then that it tried to negotiate with the ISP end, and then quits saying no ppp0 device exists.

Obviously not sure why no ppp0 exists......

Thanks a lot,

John
 
Old 12-01-2004, 04:11 PM   #4
mermxx
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Wales
Distribution: rh9, winxp
Posts: 411

Rep: Reputation: 30
have u checked out actiontec website
http://www.actiontec.com/support/mod...l#installlinux
it would seem that the modem is recognised by linux but its late here and will get back to u tomorrow
 
Old 12-01-2004, 05:54 PM   #5
jbrush
Member
 
Registered: Dec 2003
Posts: 105

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally posted by mermxx
have u checked out actiontec website
http://www.actiontec.com/support/mod...l#installlinux
it would seem that the modem is recognised by linux but its late here and will get back to u tomorrow
The help is appreciated. I checked, and it said to do what we did.

Its not my machine, so I can't wrestle with it till my friend gets back to it. It sure does recognize the modem, it dials it and negotiates for the connection, and then, just about when you might expect the connection to be made, it quits saying there is no ppp0 device, so I was hoping that might trigger someone's thought process, as its not much to go on, but its all I have right now.

Maybe some more tweaking will get me there.

Much obliged for the support.

John
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Set mtu on ppp0 device? Moloko Linux - Networking 1 01-21-2014 03:52 PM
Couldn't Find Interface Ppp0: No Such Device orc Linux - Networking 10 09-12-2009 08:56 AM
trouble with modem or ppp0 vrdhananjay Linux - Networking 4 09-21-2004 01:29 PM
Samba via PPP0 device tnine9 Linux - Networking 0 10-12-2003 06:34 PM
ppp0 device startup Kane2002 Linux - Newbie 3 08-23-2003 01:59 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva

All times are GMT -5. The time now is 04:14 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration