LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-17-2003, 07:45 AM   #1
erik
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: USA,N.C.
Distribution: mandrake 10.1
Posts: 79

Rep: Reputation: 15
Talking mdk9.2 problems and a easy fix


I preordered mdk 9.2 powerpack then started reading on the forums about all the bugs in it.When it came in was almost scared to try it because of this but did it anyway.I tried to upgrade 9.1 to 9.2 and was rewarded with black screen at restart on two different machines.Seems that upgrade does not work with certain video cards(geforce4mx,ati aiw 7500)So i was on to a fresh install.
The fresh install went fine 9,2 recognized and configured all my hardware(excellent ).First boot went well good to go right?NOT!
THIS IS A LIST OF THE PROBLEMS I WAS HAVING(this is all in KDE)

after installing more apps everything is gone from start menu
desktop icons don't work
konqueror file preview don't work
second harddrive will not mount
printer wont work with same software and settings that i used in 9.1
links on desktop that i created open totem not the app or web page
I get the message data retrieval from devices is not supported when opening a cd-rom
Java based app won't run
many programs start then freeze

after a few days of googleing and surfing the forums i found many suggestions on how to fix these bugs most to complicated for this newbie (been with linux about 6 months)and as fast as i fixed one problem another came up.Then i figured it out

For some reason the user identity that the system created at setup is corrupt !!!or incomplete.?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

THE FIX ===========CREATE A NEW USER IDENTITY=========================
when i set my self up a new user account (and left the original intact)It fixed all the problems listed above.This worked on two different machines a dell4550 stock and a poweruser box i built.
Now my system is running better stronger faster than ever Got to love 9.2 once you get passed the setup bugs

One question anyone know anything about dr.web AV it created a user account for its self .but it logs in to a blank screen There are no docs on there web site whats up with that?

These are the most problems i have ever had with a linux disto(i have played with 4 different ones)but this is the easiest linux fix i have seen so i guess it balances out
Peace out I hope this helps someone
 
Old 11-17-2003, 08:27 AM   #2
matador
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: sweden
Distribution: gentoo @home, RH @ school
Posts: 107

Rep: Reputation: 15
I have the same menu problem in windowmaker. Most installed stuff won't get in the menu. I can't get it in the menu either. Normally you just add it in menudrake but it's already there. A new account solves it all?? weired!

Have you tried deleting the new account and see if the problems return?
 
Old 11-17-2003, 09:24 AM   #3
Lostman
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 239

Rep: Reputation: 30
You don't need to go through all of that just to fix the menu problem.
type this in console:

update-menus -v

that should fix it. Piece of cake. If that doesn't work, take out the "s" in "menus". I don't remember if it's "menus" or "menu".
 
Old 11-17-2003, 10:04 AM   #4
courtrrb
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Iowa, US
Distribution: MDK Since V6.5
Posts: 573

Rep: Reputation: 30
It's update-menus for sure. The other thing that work is open the menu-editor and without changing anything do a save.
 
Old 11-17-2003, 10:12 AM   #5
Lostman
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 239

Rep: Reputation: 30
good point. The only issue with that is then if you install new programs via your disks you won't see them in the menu. If you run update-menus -v after installing all those proggys then they'll be there.
 
Old 11-18-2003, 06:16 AM   #6
matador
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: sweden
Distribution: gentoo @home, RH @ school
Posts: 107

Rep: Reputation: 15
when I do the 'update-menus -v' the process stalls after a while saying Update-menus[3315]: Running method:/etc/menu-methods/simplified//kde3. Anyone got a clue why?
 
Old 11-18-2003, 07:14 AM   #7
courtrrb
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Iowa, US
Distribution: MDK Since V6.5
Posts: 573

Rep: Reputation: 30
hit enter it's finished
 
Old 11-18-2003, 07:55 AM   #8
matador
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: sweden
Distribution: gentoo @home, RH @ school
Posts: 107

Rep: Reputation: 15
Thanks! I'll try it when I'm home.

- it worked fine! Thx

Last edited by matador; 11-19-2003 at 08:11 AM.
 
Old 11-18-2003, 09:26 PM   #9
cuzzle
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Richland, WA
Distribution: Suse 9.2
Posts: 42

Rep: Reputation: 15
Thank you so much! I just went searchig for the answer to that particular problem! update-menus -v works prefectly! I am having a lot more errors with 9.2 then i ever had in 9.1. I guess it still has a lot of bugs to iron out.
 
Old 11-19-2003, 08:15 AM   #10
matador
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: sweden
Distribution: gentoo @home, RH @ school
Posts: 107

Rep: Reputation: 15
They have a rpm update available on mandrake update that solves it!
 
Old 11-19-2003, 11:16 AM   #11
guitarnix
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Hawaii
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 51

Rep: Reputation: 15
mandrake 9.2 worked alright for me, however, i had the same problems with the menus too. the update-menu -v works fine, but i didn't want to do a fix all the time. so i ended up moving to slackware 9.1. i am really glad that i did. now i know what all the slackers are talking about. i learned more in one day then the entire time i used mdk (wizard dependency). okay, i am a newb, so it wasn't that long (a month and a half on mdk). btw, i used mdk 9.1 and i really liked it. that is what prompted me to buy (yes, i said buy!) 9.2. i decided to support the linux effort by purchasing 9.2. i am really bummed that i spent money on a buggy product.

i am a slackware advocate now!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EASY fix for XMMS MP3 problem.. drumvudu SUSE / openSUSE 7 11-05-2005 09:00 PM
Need a little help with my NVIDIA driver should be and easy fix buckwheat12 Mandriva 1 02-06-2005 09:46 PM
does MDK9.2 recognise D-Link DSL-G604T for easy install? xxvm1 Mandriva 2 09-09-2004 12:33 PM
mdk9.1 I urpmi'd my sytem into chaos!(how to fix kde) edsmithers Linux - Software 1 09-17-2003 09:51 PM
Mouse Problem - SHould be easy to fix! VIP3R Linux - Hardware 2 05-17-2003 05:39 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva

All times are GMT -5. The time now is 10:05 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration