LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-15-2004, 01:34 AM   #1
surfduke
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Orange County, CA
Posts: 71

Rep: Reputation: 15
Mandrake 10 Hosed My Particians


I installed mandrake 10. The install went perfectly. Then upon reboot I realized I was jacked. WHen Lilo started all I got was the "L" and I was hung up. I grabbed my XP Pro CD and went to restore my MBR - XP Pro hung up..... I could not even reinstall XP from CD. So I took and old Win 98 startup disk and tried to load it. Hung on boot also!!!

Finally, I took SUSE 9.0 Pro..... Had it wipe out all my particians then I could Use the XP disk to repartician and install XP. I then Reimaged all my particians using Ghost.

OK now, I didn't blame Mandrake 10...... until I tried reinstalling it again...... BOOM.... same problem..... Beware!!!! Mandrake 10 Has serious issues!!!
 
Old 03-15-2004, 07:45 AM   #2
trey85stang
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Posts: 1,091

Rep: Reputation: 41
hmmm.. there is another thread on this issue. I'm starting to wonder if it is hardware related.. what are your sys specs??

btw.. I had no problems installing with WinXP...
 
Old 03-15-2004, 09:00 AM   #3
surfduke
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Orange County, CA
Posts: 71

Original Poster
Rep: Reputation: 15
P4 2.4 - OC'd to 3.01
ASUS P4P800 MoBo
1 ghz kingston PC3500 DDR
GeForce Ti 4200 GFX CARD
Soundblaster Live 5.1

Mandrake 9.0 - 9.2 installed fine on this system.
 
Old 03-15-2004, 09:12 AM   #4
soloist
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Distribution: RH9 MDK9.2+10.0
Posts: 24

Rep: Reputation: 15
I have Mandrake 10 Community running on P4P800 Deluxe.
I have two physical disks, XP on MBR of hda, MDK10 on MBR of hdb, and I use bios to toggle between them at startup. I'm so ignorant of dual boot techniques that I physically detached the cables of hda when I did the Mandrake install. (It worked, but now I have to make a smoother boot process after the fact.)
 
Old 03-15-2004, 09:29 AM   #5
surfduke
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Orange County, CA
Posts: 71

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Bro.... that's a rough way to enjoy linux.... dual boot. M10 may dualboot fine on your system.... I think my problems are probably unique to only a few system types with certian hardware..... I am interested to see if anyone eles has this same problem.
 
Old 03-15-2004, 12:37 PM   #6
divinerites
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally posted by surfduke
M10 may dualboot fine on your system.... I think my problems are probably unique to only a few system types with certian hardware..... I am interested to see if anyone eles has this same problem.
Just had same problem here. PII and HD6Go ( WD AC36400L).

0 - fdisk 2Go(win) and 4Go(linux)
1 - install w98SE
2 - install mandrake 10.0
3 - reboot : Lilo prompt
A - Win98 fails immediatly (blinking cursor)
B - mandrake boot OK.

Partitions seems all OK. I'm investigating
D.

Last edited by divinerites; 03-15-2004 at 12:38 PM.
 
Old 03-15-2004, 02:39 PM   #7
divinerites
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Well it seems that the explanation is there :

https://qa.mandrakesoft.com/show_bug.cgi?id=7959#c14

"if you do not create new partitions during the installation, but just use an existing one, everything goes fine"
 
Old 09-30-2004, 10:02 PM   #8
1racerx
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: Perth, Australia
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Edit: Sorry, posted in wrong thread.

Last edited by 1racerx; 09-30-2004 at 10:04 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is my reiser fs hosed? Hypnotoad Linux - Software 2 01-19-2005 12:01 AM
hosed things overwriting RH with Mandrake ehawk Linux - Software 0 07-04-2003 08:12 PM
Am I hosed ? lostboy Linux - Hardware 14 03-10-2003 11:45 PM
Hosed once again Cichlid Linux - Hardware 3 11-02-2002 09:21 PM
AHHHHH I've been hosed Cichlid Linux - General 1 06-18-2002 10:32 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva

All times are GMT -5. The time now is 08:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration