LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-21-2004, 04:27 AM   #1
ilottl
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Location: Wellington, NZ
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Mandrake 10 Epox 83da3+ m/board no sound!


Well guys, tried uninstalling Alsa and XMMS and reinstall (lost the win modem again and still no sound).

LSMOD says

Module Size Used by
md5 3872 1
ipv6 232352 6
ppp_deflate 6112 0
zlib_deflate 22904 1 ppp_deflate
zlib_inflate 22656 1 ppp_deflate
bsd_comp 5952 0
ppp_async 11744 1
ppp_generic 29552 7 ppp_deflate,bsd_comp,ppp_async
slhc 7200 1 ppp_generic
sg 38044 0
st 38616 0
sr_mod 17028 0
sd_mod 16832 0
scsi_mod 114648 4 sg,st,sr_mod,sd_mod
lp 12200 0
parport_pc 32832 1
parport 38952 2 lp,parport_pc
snd-seq-oss 31232 0
snd-seq-midi-event 7552 1 snd-seq-oss
snd-seq 51024 4 snd-seq-oss,snd-seq-midi-event
snd-pcm-oss 51812 0
snd-mixer-oss 17952 1 snd-pcm-oss
snd-intel8x0 32776 2
snd-ac97-codec 58148 1 snd-intel8x0
snd-pcm 93156 4 snd-pcm-oss,snd-intel8x0
snd-timer 24484 2 snd-seq,snd-pcm
gameport 4480 1 snd-intel8x0
snd-page-alloc 11972 2 snd-intel8x0,snd-pcm
snd-mpu401-uart 7072 1 snd-intel8x0
snd-rawmidi 23616 1 snd-mpu401-uart
snd-seq-device 8008 3 snd-seq-oss,snd-seq,snd-rawmidi
snd 52484 14 snd-seq-oss,snd-seq-midi-event,snd-seq,snd-pcm-oss,snd-mixer-oss,snd-intel8x0,snd-ac97-codec,snd-pcm,snd-timer,snd-mpu401-uart,snd-rawmidi,snd-seq-device
soundcore 9248 1 snd
af_packet 20520 0
hid 53312 0
ide-floppy 18752 0
ide-tape 34864 0
ide-cd 40548 0
cdrom 37184 2 sr_mod,ide-cd
floppy 59444 0
8139too 23712 0
mii 4992 1 8139too
forcedeth 14304 0
ohci1394 33956 0
ieee1394 287856 1 ohci1394
nls_iso8859-15 4480 2
ntfs 85932 2
supermount 37876 2
ltserial 6148 3
ltmodem 532560 1 ltserial
ehci-hcd 24196 0
ohci-hcd 18692 0
usbcore 99132 5 hid,ehci-hcd,ohci-hcd
rtc 11576 0
ext3 110408 1
jbd 54328 1 ext3

When I XMMS from console I get

** WARNING **: oss_open(): Failed to open audio device (/dev/dsp): Device or resource busy

Under Configure Sound Syetm I have an X in Enable the Sond System, Under hardwarse, Advanced Linux Sound Architecture is selected.

When I configure hardware - hardware, my soundcard is Nforce2 Audio Codec Interface , nothing under configure module and under run config tool, snd-intel8x0 is selected.

Here is the info from the sound hardware:

Vendor: ?Nvidia Corporation

Alternative drivers: ?ali5455:i810_audio:nvaudio

Bus: ?PCI

Bus identification: ?10de:6a:1695:1001

Location on the bus: ?0:6:0

Description: ?nForce2 Audio Codec Interface

Module: ?snd-intel8x0

Media class: ?MULTIMEDIA_AUDIO

and here is a dump of my modprobe.conf (if it helps)

alias eth1 8139too
alias ieee1394-controller ohci1394
alias eth0 forcedeth
alias sound-slot-0 snd-intel8x0
install snd-intel8x0 /sbin/modprobe --first-time --ignore-install snd-intel8x0 && { /sbin/modprobe snd-pcm-oss; /bin/true; }
install usb-interface /sbin/modprobe usb-ohci; /sbin/modprobe ehci-hcd; /bin/true
remove snd-intel8x0 { /sbin/modprobe -r snd-pcm-oss; } ; /sbin/modprobe -r --first-time --ignore-remove snd-intel8x0
install winmodem /sbin/modprobe ltserial
alias /dev/modem ltserial
alias char-major-62 ltserial
alias /dev/tts/LT0 ltserial[/color]

Any ideas on why no sound. If you have the same board epox 8rda3+ with Mandrake 10 and 2.6.3-7mdk kernel, can you check to see if you have the same setting.

The sound is not muted and I have tried both external speakers and headphones.

What am I doing wrong?

HELP!!
 
Old 05-21-2004, 05:59 AM   #2
/usr/carlito
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Location: belgium
Distribution: 2.6.10-gentoo-r6
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
Go to the nvidia driver page and install the nforce2 driver package. Then select i810 as sound driver. Reboot and your done. You may have to configure XMMS's output plugin to eSound.

Greetz, Carlito
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Newbie HELP!! - No Sound on Epox 8rda3+ c media ac97 chip ilottl Mandriva 1 05-16-2004 03:49 AM
Mandrake 9.1 No sound on P4S8X board yannick Linux - Hardware 4 05-03-2004 02:50 AM
No sound on my on-board sound using Mandrake 10.0 Kakashi Linux - Hardware 5 03-24-2004 11:23 AM
Epox 8ka Mobo and sound problemos admedic Linux - Hardware 0 08-22-2002 01:45 AM
Sound on EPoX 8KTA3+ motherboard under Linux mavjop Linux - General 0 01-06-2002 01:45 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva

All times are GMT -5. The time now is 11:00 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration