LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-25-2004, 09:04 PM   #1
Whatshisface
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Chesapeake Beach, MD
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 58

Rep: Reputation: 15
I need sound advice


auto configuration of my soundcard fails. I'm beginning to think that I don't have the exact drivers for my card. Here's what I get when I run sndconfig:
/lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/sound/cs4232.o.gz ?
? : init_module: No such device ?
? modprobe: insmod ?
? /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/sound/cs4232.o.gz ?
? failed ?
? modprobe: insmod sound-slot-0 failed
then I go to manual config, and I don't know how or if I should adjust the different values (such as port and IRQ). ANy help to put me on the right track would be appreciated. I'm using a PNP card by Crystal. The model number on the box says PT2318, which is not listed in sndconfig utility.
 
Old 04-25-2004, 10:10 PM   #2
rolf
Member
 
Registered: Jul 2001
Location: Oakland, CA
Distribution: Mageia 5 x86_64
Posts: 186

Rep: Reputation: 33
Just a WAG but I had success with alsaconf when draksound wouldn't work for me. It is part of the alsa-utils package.
 
Old 04-26-2004, 08:16 AM   #3
Whatshisface
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Chesapeake Beach, MD
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 58

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Hey!? What the F? I installed all the alsa-related packages and then ran sndconfig and I now have sound. This is very Windowsesc - don't know what I did - there's no closure... I suppose somewhere in those packages was the right driver? Whatever!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 05:10 AM
Advice on a Sound Card SuSE05 Linux - Hardware 3 04-29-2005 06:06 PM
I really need some sound advice here. LinuxHawk Linux - Hardware 1 10-27-2004 10:26 PM
Sound Advice 2 raypen Slackware 2 03-13-2003 12:10 AM
Sound advice! wass29 Slackware 11 02-06-2003 05:02 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva

All times are GMT -5. The time now is 07:50 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration