LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Mandriva (https://www.linuxquestions.org/questions/mandriva-30/)
-   -   Help is needed with Mandrake 10.1 FREEZES!!! (https://www.linuxquestions.org/questions/mandriva-30/help-is-needed-with-mandrake-10-1-freezes-346540/)

itz2000 07-25-2005 09:42 AM

Help is needed with Mandrake 10.1 FREEZES!!!
 
I'm writing this message in my lame XP.


I've installed internet on my mandrake 10.1, and my mouse freezes while loading a website.
I can't do anything with the mouse, and I can't continue surfing at all! no page would load! even with wget from terminal, but cable-status is on.


anyways, I have to restart any time this happens, but I can't actually restart, I click on ALT + CRTL + DEL and click on restart with keyboard, but it's going black screen then I have to press the "RESET" key to manually reset... even if I've waited 1 hour it would have still been a black screen.


I've searched anywhere and couldn't find clues on how to solve this.

any suggestions?

Half_Elf 07-25-2005 11:11 AM

sound like a bad problem about ACPI...

give us some more details :
What's your kernel version?
What's your computer (output of "lspci" might help)
What kind of mouse are you using (USB, ps2? Some of the 3 dozen buttons modern mouse??)
Do you have any logs to give us? (try "dmesg > /ERROR.txt when it crashes, then post this here)

By the way, try to give your posts a name a bit more descriptive than "Need help with mandrake", we all know you need help, it would help better to know about _what_

itz2000 07-25-2005 01:41 PM

Quote:

Originally posted by Half_Elf
sound like a bad problem about ACPI...

give us some more details :
What's your kernel version?
What's your computer (output of "lspci" might help)
What kind of mouse are you using (USB, ps2? Some of the 3 dozen buttons modern mouse??)
Do you have any logs to give us? (try "dmesg > /ERROR.txt when it crashes, then post this here)

By the way, try to give your posts a name a bit more descriptive than "Need help with mandrake", we all know you need help, it would help better to know about _what_

I will give you those details in shortly.

itz2000 07-25-2005 05:55 PM

K.D.E 3.4.2 btw


I've found out, after I manged to get into the reset screen (when he writes OK or failed to processes)
that it gets stuck on alsa!

I've only managed to get to this place once without mouse, usually it goes blackscreen when I reset after this getting stuck.


The process that it faild to write ok or faild was "alsa"... may that help? :S

itz2000 07-25-2005 06:36 PM

Quote:

Originally posted by Half_Elf
sound like a bad problem about ACPI...

give us some more details :
What's your kernel version?
What's your computer (output of "lspci" might help)
What kind of mouse are you using (USB, ps2? Some of the 3 dozen buttons modern mouse??)
Do you have any logs to give us? (try "dmesg > /ERROR.txt when it crashes, then post this here)

By the way, try to give your posts a name a bit more descriptive than "Need help with mandrake", we all know you need help, it would help better to know about _what_

hey,

I've managed to save the error log on the linux partition and somehow can't get root access on K.D.E so I need to copy the error log manually but somehow this commend is wrong, I hope you'll see it to tell me what to change


Code:

cp source destenation --> cp '/home/zuki/zuk' '/mnt/windows'
any suggestions?

Half_Elf 07-25-2005 08:08 PM

if you are not root, you probably can't write on your windows partition unless you did a "su" first.

itz2000 07-26-2005 02:55 AM

Quote:

Originally posted by Half_Elf
if you are not root, you probably can't write on your windows partition unless you did a "su" first.
I did that... but somehow my CP was wrong :S



anyways, I re installed today, and after I installed Firefox 1.6 the problems seems to pop up first, I will try once more without installing FF (using Konquoror) and if that fails i'm screwed I guess... but I Will try to post the error log, shortly.

itz2000 07-26-2005 03:56 AM

I've reinstalled, again.
and it seems like the problems occers aswell in Konqouror a little bit less, but still, I don;t think the Browser was the issue.




I'm going to lose my mind :S

reddazz 07-26-2005 04:01 AM

Quote:

Originally posted by itz2000
I did that... but somehow my CP was wrong :S



anyways, I re installed today, and after I installed Firefox 1.6 the problems seems to pop up first, I will try once more without installing FF (using Konquoror) and if that fails i'm screwed I guess... but I Will try to post the error log, shortly.

I have this problem using Firefox 1.6 on Mandriva 2005.1 (though mine just freezes for 10 or more seconds and then works again after that). I am not sure whats causing this problem (something about firefox and X maybe), but I will try and find out today and then post back later.

itz2000 07-26-2005 08:08 AM

I think it's a major bug developers should see this message imo... :S


Edit : btw, I could have surf for an hour with Kopete opened... but after an hour it stucked :S

jtshaw 07-26-2005 10:00 AM

Moved to Mandriva specific forums.

itz2000 07-26-2005 09:00 PM

I 'will get that dmesg soon :]]

I've found a way to upload it :)

first I will open the connection then Kopete then through a friend then I log in this lame xp then I get the file I've sent and I upload... pure genius huh?
:]]

itz2000 07-28-2005 07:12 AM

ANYONE? HELP IS REALLY NEEDED :S

reddazz 07-28-2005 08:52 AM

Quote:

Originally posted by itz2000
ANYONE? HELP IS REALLY NEEDED :S
I've still not found a solution or definite cause of the problem.

itz2000 07-28-2005 09:09 AM

I think I'm gonna move to Fedora untill I will see a solution for this problem cause I cannot stay without internet in my OS and I don't wanna go back to xp :S


if the problem occurs in Fedora aswell I think I will jump of the builiding
lol j/k.


All times are GMT -5. The time now is 11:43 AM.