LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva
User Name
Password
Mandriva This Forum is for the discussion of Mandriva (Mandrake) Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-13-2004, 04:43 AM   #1
12Derek34
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
after reboot mdr 10.0 wont work


When I'd start mandrake linux 10.0 the first time, everything worked correctly!
But when I start mandrake-linux for the second time it wont work. The program load KDE and stop by the 85%

I've installed my pc 8 times, and still the same error.

Has someone a solution??
 
Old 03-13-2004, 11:21 AM   #2
/bin/bash
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Indiana
Distribution: Mandrake Slackware-current QNX4.25
Posts: 1,802

Rep: Reputation: 47
Do you boot into runlevel 5 or level3? If 5 then you need to start linux by typing linux 3 at the lilo prompt, so you boot into a level 3 login prompt.

Now you can type startx. While KDE is loading type <Ctrl><Alt>F1> and watch the messages to see where it gets stuck.
 
Old 03-15-2004, 08:32 AM   #3
12Derek34
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Where can i hit that (linux 3)...?

Must i hit it when I see a list with Linux, and windows, and so on, or must I first hit Linux and than typ linux 3... because when I do that It just do the same as ever!

and it nou get stuck on 28%... than that window dissapear and i only see a blue screen.
 
Old 03-15-2004, 01:39 PM   #4
/bin/bash
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Indiana
Distribution: Mandrake Slackware-current QNX4.25
Posts: 1,802

Rep: Reputation: 47
When you get the boot menu just hit <Esc> then you will see a boot: prompt and you can type linux 3.

<edit>When it gets stuck you should be able to hit <Ctrl><Alt><Backspace> to get out of it.

Last edited by /bin/bash; 03-15-2004 at 01:42 PM.
 
Old 03-15-2004, 01:41 PM   #5
Redeye2
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 489

Rep: Reputation: Disabled
Could be the apic problem... I had lots and lots of lock ups because of that. To fix it, use linux noapic nolapic when booting (press esc on the bootloader menu)
 
Old 03-15-2004, 01:57 PM   #6
12Derek34
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ok i will try it.! !
 
Old 03-16-2004, 07:44 AM   #7
12Derek34
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
This is what I see:

(EE) FBDEV(0): FBIOPAN_DISPLAY: INVALID ARGUMENT

Has this something to do with my grapic card???
ATI RADION 9600
 
Old 03-16-2004, 08:03 AM   #8
12Derek34
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally posted by Redeye2
Could be the apic problem... I had lots and lots of lock ups because of that. To fix it, use linux noapic nolapic when booting (press esc on the bootloader menu)
Still stuck at the 85%

Last edited by 12Derek34; 03-16-2004 at 08:04 AM.
 
Old 03-16-2004, 01:48 PM   #9
/bin/bash
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Indiana
Distribution: Mandrake Slackware-current QNX4.25
Posts: 1,802

Rep: Reputation: 47
You seem to have a problem with framebuffer device. I would suggest you boot into linux 3 then run drakxconf and make sure you have the correct video card/monitor selected.

<edit>There is an ATI Radeon (fbdev) <- dont select this one, try something else.

Last edited by /bin/bash; 03-16-2004 at 01:52 PM.
 
Old 03-16-2004, 03:17 PM   #10
Redeye2
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 489

Rep: Reputation: Disabled
You could also try xf86Config
 
Old 03-17-2004, 09:33 AM   #11
12Derek34
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
weird...

when i logon the root, and then start: STARTX
it works

and when i logon my user, it still doesnt work!
 
Old 03-17-2004, 11:27 AM   #12
/bin/bash
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Indiana
Distribution: Mandrake Slackware-current QNX4.25
Posts: 1,802

Rep: Reputation: 47
Copy .kderc file from root's directory and put it in your directory. Chown the .kderc file so you are owner. If that doesn't help you may need to copy the entire /root/.kde directory but that will mess up some of your kde settings.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No keyboard/mouse after reboot. Requires second reboot to work. rottie Linux - Hardware 6 01-16-2006 05:04 AM
Linux wont reboot? gauravgmail Linux - Newbie 6 02-11-2005 02:33 AM
Mouse wont work after reboot??!! don_dimo Linux - Software 2 08-26-2004 03:24 AM
wont reboot mandrake 9.1 Robpeteuk Linux - Newbie 1 10-12-2003 10:25 PM
Suse 8.1 wont reboot w/o the CD! (?!?) heyho Linux - General 10 01-11-2003 08:21 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Mandriva

All times are GMT -5. The time now is 02:48 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration