LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Password
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-12-2004, 05:01 AM   #1
drzel
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
wpa_supplicant disconnects


Hello everybody

I think I have a little problem, but i cant understand why... I dont really know much about wpa-psk neither am i a linux guru, but this is a point i dont get any further...

I got two APs: DLinks DWL-2000AP and DWL-900AP. WNIC is DWL-G520
madwifi driver version: ? cvs makefile in Folder ath is dated 10th July 04 (up-to-date)
wpa_supplicant version 0.2.3

Connection without encryption is superb, no disconnects, but when i try to use wpa-psk the connection times out (see logs below). Every configuration parameter seems ok (after one day work or so i think ). The 4-way handshake takes place, but it loses connection instantly after connection. The DWL-900AP logs 'authentification successful' and then 'paeDISCONNECTED'.

Question: Why does it disconnect???

I got no problem with win2k and WPA-PSK and all the DWLs. I works fine with no disconnects at any time.

Please help !!!

Thanx in advance
drz

Following outputs may be of interest:

[root@drz etc]# iwconfig
lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

ath0 IEEE 802.11g ESSID:"900AP" Nickname:"drz"
Mode:Managed Frequency:2.472GHz Access Point: 00:40:05:
Bit Rate:1Mb/s Tx-Power:50 dBm Sensitivity=0/3
Retryff RTS thrff Fragment thrff
Encryption keyff
Power Managementff
Link Quality:3/94 Signal level:-92 dBm Noise level:-95 dBm
Rx invalid nwid:37389 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:45 Invalid misc:45 Missed beacon:0

It always shows up 1Mb/s, though I tried to adjust the bit rate manually, but it works without wpa-psk, so i dont think this is a prob.

[root@drz incoming]# iwlist ath0 scan
ath0 Scan completed :
Cell 02 - Address: 00:40:05:
ESSID:"900AP"
Mode:Master
Frequency:2.437GHz
Quality:54/94 Signal level:-41 dBm Noise level:-95 dBm
Encryption keyn
Bit Rate:1Mb/s
Bit Rate:2Mb/s
Bit Rate:5Mb/s
Bit Rate:11Mb/s
Bit Rate:22Mb/s
Extra:bcn_int=100
Extra:wpa_ie=dd180050f2


wpa_supplicant.conf

network={
ssid="900AP"
proto=WPA
key_mgmt=WPA-PSK
pairwise=CCMP TKIP
group=CCMP TKIP
psk="passphrase"
#psk=381... i tried them both hex and ascii --> same prob!!!!!

}


[root@drz incoming]# wpa_supplicant -dd -c/etc/wpa_supplicant.conf -iath0
Configuration file '/etc/wpa_supplicant.conf' -> '/etc/wpa_supplicant.conf'
Reading configuration file '/etc/wpa_supplicant.conf'
Line: 186 - start of a new network block
SSID - hexdump_ascii(len=6):
32 30 30 30 41 50 2000AP
proto: 0x1
key_mgmt: 0x2
pairwise: 0x18
group: 0x18
PSK (ASCII passphrase) - hexdump_ascii(len=20):
44 69 6 ... passphrase
PSK (from passphrase) - hexdump(len=32): 24 41 ...
wpa_driver_madwifi_set_wpa: enabled=1
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=0
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=1
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=2
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=3
wpa_driver_madwifi_set_countermeasures: enabled=0
wpa_driver_madwifi_set_drop_unencrypted: enabled=1
Setting scan request: 0 sec 100000 usec
Starting AP scan (broadcast SSID)
Wireless event: cmd=0x8b15 len=20
Wireless event: new AP: 00:00:00:00:00:00
Disconnect event - remove keys
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=0
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=1
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=2
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=3
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=0
Wireless event: cmd=0x8b19 len=12
Received 416 bytes of scan results (2 BSSes)
Scan results: 2
0: 00:40:05:... ssid='900AP' wpa_ie_len=26 rsn_ie_len=0
skip - SSID mismatch
1: 00:0d:88:... ssid='2000AP' wpa_ie_len=0 rsn_ie_len=0
skip - no WPA/RSN IE

# The DWL-2000AP supports WPA-PSK too and it works fine with Win2k, but # the wpa_supplicant does not recognise the IE packets, maybe it has some-
# thing to do with D-Links WPA-PSK standard 'interpretation' ???

No suitable AP found.
Setting scan request: 5 sec 0 usec
Wireless event: cmd=0x8b1a len=17
Wireless event: cmd=0x8b15 len=20
Wireless event: new AP: 00:40:05:...
Association event - clear replay counter
Associated to a new BSS: BSSID=00:40:05:...
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=0
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=1
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=2
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=3
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=0
Setting authentication timeout: 10 sec 0 usec
RX EAPOL from 00:40:05:...
RX EAPOL - hexdump(len=99): 01 03 ...
Setting authentication timeout: 10 sec 0 usec
IEEE 802.1X RX: version=1 type=3 length=95
EAPOL-Key type=254
WPA: RX EAPOL-Key - hexdump(len=99): 01 03 ...
WPA: RX message 1 of 4-Way Handshake from 00:40:05:31:f3:2a (ver=1)
WPA: No SSID info found (msg 1 of 4).
RX EAPOL from 00:40:05:...
RX EAPOL - hexdump(len=125): 01 03 ...
IEEE 802.1X RX: version=1 type=3 length=121
EAPOL-Key type=254
WPA: RX EAPOL-Key - hexdump(len=125): 01 03 ...
WPA: Could not verify EAPOL-Key MIC - dropping packet
Starting AP scan (broadcast SSID)
Wireless event: cmd=0x8b15 len=20
Wireless event: new AP: 00:00:00:00:00:00
Setting scan request: 0 sec 100000 usec
Disconnect event - remove keys
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=0
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=1
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=2
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=3
wpa_driver_madwifi_del_key: keyidx=0
Starting AP scan (broadcast SSID)
Wireless event: cmd=0x8b19 len=12
Received 416 bytes of scan results (2 BSSes)
Scan results: 2
0: 00:40:05:... ssid='900AP' wpa_ie_len=26 rsn_ie_len=0
skip - SSID mismatch


DWL-900AP Output:
Jul/12/2004 02:49:59 Authentication success 00-40-05-55-BC-43
Jul/12/2004 02:49:58 state: paeDISCONNECTED
Jul/12/2004 02:49:58 Wireless PC connected 00-40-05-55-BC-43
Jul/12/2004 02:49:43 Authentication success 00-40-05-55-BC-43
Jul/12/2004 02:49:42 state: paeDISCONNECTED
Jul/12/2004 02:49:42 Wireless PC connected 00-40-05-55-BC-43
Jul/12/2004 02:49:27 Authentication success 00-40-05-55-BC-43
Jul/12/2004 02:49:26 state: paeDISCONNECTED
Jul/12/2004 02:49:26 Wireless PC connected 00-40-05-55-BC-43
Jul/12/2004 02:49:11 Authentication success 00-40-05-55-BC-43

Last edited by drzel; 07-12-2004 at 05:02 AM.
 
Old 07-17-2004, 07:07 PM   #2
drzel
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Problem is solved, for some reason it worked after a boot over to windows and back to linux.
Dont ask me why??
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Frequent disconnects? Nego Linux - Software 1 09-10-2005 10:05 PM
wpa_supplicant (AGAIN) gbergeson Linux - Laptop and Netbook 10 08-03-2005 08:28 AM
ftp disconnects often chadi Linux - General 1 12-10-2004 10:31 PM
WPA_Supplicant Fraudulent Linux - Wireless Networking 0 10-04-2004 07:07 AM
WPA_supplicant from linuxant.com crazibri Linux - Wireless Networking 1 03-24-2004 02:23 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking

All times are GMT -5. The time now is 11:53 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration