LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Password
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-30-2004, 05:07 PM   #1
dstoll
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Wireless was working on Fedora 2, now it isn't


Ok, I looked all over and couldn't find this scenario. I have Fedora 2 on a Toshiba laptop. I can use it with my ethernet connection at home, but when I go to school and try to use the wireless, it does not work. It worked for one day, then for some reason it stopped and now the computer can't even find the internal wireless connection (or so it looks to me.) I think I need it to find the wireless and then I need to get it to activate. I really have no experience with Linux, so detailed help would be appreciated.

It appears based on previous posts that people want to see the following:

[root@localhost sysconfig]# iwconfig
lo no wireless extensions.

sit0 no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

[root@localhost sysconfig]# lspci
00:00.0 Host bridge: ALi Corporation M1644/M1644T Northbridge+Trident (rev 01)
00:01.0 PCI bridge: ALi Corporation PCI to AGP Controller
00:04.0 IDE interface: ALi Corporation M5229 IDE (rev c3)
00:06.0 Multimedia audio controller: ALi Corporation M5451 PCI AC-Link Controller Audio Device (rev 01)
00:07.0 ISA bridge: ALi Corporation M1533 PCI to ISA Bridge [Aladdin IV]
00:08.0 Bridge: ALi Corporation M7101 PMU
00:0a.0 Ethernet controller: Intel Corp. 82557/8/9 [Ethernet Pro 100] (rev 0d)
00:0c.0 USB Controller: NEC Corporation USB (rev 41)
00:0c.1 USB Controller: NEC Corporation USB (rev 41)
00:10.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1410 PC card Cardbus Controller (rev 01)
00:11.0 CardBus bridge: Toshiba America Info Systems ToPIC95 PCI to Cardbus Bridge with ZV Support (rev 32)
00:12.0 System peripheral: Toshiba America Info Systems SD TypA Controller (rev 03)
01:00.0 VGA compatible controller: Trident Microsystems CyberBlade XPAi1 (rev 82)

[root@localhost sysconfig]# lspci -n
00:00.0 Class 0600: 10b9:1644 (rev 01)
00:01.0 Class 0604: 10b9:5247
00:04.0 Class 0101: 10b9:5229 (rev c3)
00:06.0 Class 0401: 10b9:5451 (rev 01)
00:07.0 Class 0601: 10b9:1533
00:08.0 Class 0680: 10b9:7101
00:0a.0 Class 0200: 8086:1229 (rev 0d)
00:0c.0 Class 0c03: 1033:0035 (rev 41)
00:0c.1 Class 0c03: 1033:0035 (rev 41)
00:10.0 Class 0607: 104c:ac50 (rev 01)
00:11.0 Class 0607: 1179:0617 (rev 32)
00:12.0 Class 0880: 1179:0805 (rev 03)
01:00.0 Class 0300: 1023:8820 (rev 82)


[root@localhost network-scripts]# cat ifcfg-eth1
# Please read /usr/share/doc/initscripts-*/sysconfig.txt
# for the documentation of these parameters.
IPV6INIT=no
ONBOOT=no
USERCTL=no
PEERDNS=yes
GATEWAY=
TYPE=Wireless
DEVICE=eth1
HWADDR=
BOOTPROTO=dhcp
NETMASK=
DHCP_HOSTNAME=
IPADDR=
DOMAIN=
ESSID=OSU-Law_Wireless
CHANNEL=1
MODE=Auto
RATE=Auto

[root@localhost sysconfig]# ifup eth1
e100 device eth1 does not seem to be present, delaying initialization.

Thanks.
 
Old 08-31-2004, 08:31 PM   #2
Hangdog42
LQ Veteran
 
Registered: Feb 2003
Location: Maryland
Distribution: Slackware
Posts: 7,803
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 422Reputation: 422Reputation: 422Reputation: 422Reputation: 422
I'm not seeing anything in your lspci output besides your wired ethernet. What kind of wireless card is this? Is it internal or PCMCIA?
 
Old 09-02-2004, 05:30 AM   #3
dstoll
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Internal, the machine is a Toshiba Portege
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linux (Fedora) wireless working but now XP can't connect - DHCP problem? willy6743 Linux - Wireless Networking 3 08-01-2005 03:00 PM
802.11b/g wireless nic with fedora core 3 question--which is easiest to get working? tyler0123 Linux - Hardware 4 05-23-2005 01:13 PM
Belkin Wireless Network Adapter Not working under fedora xbennyboy Linux - Hardware 2 01-09-2005 01:17 PM
NETGEAR WG311 wireless card not working with FEDORA CORE3 64 bit mahasiswa Linux - Wireless Networking 1 12-09-2004 03:37 PM
Getting wireless working jrdioko Linux - Wireless Networking 2 07-08-2004 03:42 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking

All times are GMT -5. The time now is 04:34 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration