LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Password
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-17-2007, 04:03 PM   #1
Badders
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Location: Durham, UK
Distribution: openSUSE 10.2
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Question openSUSE 10.2 and Intel ipw2200 wireless not working


Hi,

I've been messing about with Linux on my Compaq Presario V4335EA laptop using Kubuntu this past week. Installed and ran without a problem, and after entering IP/Subnet/Gateway/DNS details, it connected to my router and ran great.

I wanted to try openSUSE 10.2 as I'm thinking about getting the paid for version and wanted to try it out first. Again, the installation went without any problems until it came to setting up my wireless card. I entered the same IP (192.168.2.14) subnet (255.255.255.0) gateway and DNS (both 192.168.2.1), but it just refuses to work. I'm using 128bit WEP (was using WPA-PSK before, but my Xbox 360 just wouldn't work with it, so changed my entire wireless network over to WEP).

All I can see in Google is that it should work. Well, ok. Great, but why isn't mine? No problems with Windows XP or Kubuntu. Is there something different in the openSUSE version?

Hope someone can help.

Cheers,

Pete.
 
Old 01-18-2007, 10:17 AM   #2
D3javu
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Malaysia
Distribution: Slackware 11.0 , VectorLinux 5.8
Posts: 132

Rep: Reputation: 15
Hello Badders,

Are you sure the correct driver is installed properly. can you ping the router? Recheck the wep key. some router needs reboot to make the wep key works properly(since you changed the ecryption from wpa to wep) . all the best. :-)
 
Old 01-18-2007, 01:19 PM   #3
Badders
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Location: Durham, UK
Distribution: openSUSE 10.2
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I've given up and re-installed Kubuntu. Wireless working right after install again. Weird.

I changed to WEP a couple months ago, when I got my 360 and the router was rebooted back then.

All is well again now, guess I'll stick with Kubuntu.

Cheers,

Badders.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
intel 536ep on OpenSuse 10.1 not working sr_gnosis Linux - Hardware 1 07-30-2006 05:17 AM
Driver options for Intel 2915abg Wireless besides ipw2200? vxd Linux - Wireless Networking 0 03-05-2006 07:23 PM
intel pro/wireless 2915abg minipci adapter ipw2200 Kalian Linux - Laptop and Netbook 8 02-03-2006 03:46 PM
Finding a wireless card based on Intel IPW2200 azrael808 Linux - Hardware 0 04-24-2005 08:16 AM
Problem with wep encryption on ipw2200 intel wireless card. dmh11686 Linux - Wireless Networking 1 03-20-2005 07:47 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking

All times are GMT -5. The time now is 09:22 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration