LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking
User Name
Password
Linux - Wireless Networking This forum is for the discussion of wireless networking in Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-21-2004, 09:48 AM   #1
nightheart7795
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
MDK 10.0 and netgear MA401


I recently installed Mandrake 10.0 on a dell inspiron 1100, and after upgrading the bios everything went pretty smooth. Till now. I had my netgear ma401 card working, accessing the internet and sharing files over my network, but now the card is not detected on boot. When it says," starting PCMCIA, the light on the card doesn't come one, like it used too, and I get an error message that eth1 can't load because the hardware has been removed. Something about can't load orinico (spelling?) driver because hardware is not there.

the last couple of times i booted it up, I had to reconfigure the card on boot each time, saying new hardware found, etc. I'm dualbooting with win 2000 and the card works fine under that, so I'm sure the card works. I even swapped another ma401 card out of my wife's laptop, and the same thing happens.

When I go into the mandrake control center, it says pcmcia is running, but no cards in slot. I'm leaning towards a driver conflict with the pcmcia slot itself and not the card, but I have no idea how to tackle this. Everything I've googled about the 1100, says the pcmcia works out of the box with all recent distros.

Any ideas of where to start? I haven't changed any settings at all. Newbie is the keyword, too.
 
Old 10-21-2004, 11:34 AM   #2
darkleaf
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: the Netherlands
Distribution: debian SID
Posts: 2,170

Rep: Reputation: 45
Maybe reinstall the pcmcia packages?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Netgear MA401 vs. MA401NAR azeini Linux - Wireless Networking 4 05-29-2004 07:56 PM
Netgear MA401 hilikus19 Linux - Wireless Networking 1 03-03-2004 12:08 AM
Netgear MA401 hilikus19 Linux - Wireless Networking 4 02-06-2004 11:40 PM
RedHat 9 and Netgear MA401 Evan P. Linux - Hardware 2 09-29-2003 11:13 PM
NetGear MA401 + RedHat 8.0 Apokai Linux - Networking 9 03-19-2003 12:02 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking > Linux - Wireless Networking

All times are GMT -5. The time now is 11:44 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration