LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Virtualization and Cloud
User Name
Password
Linux - Virtualization and Cloud This forum is for the discussion of all topics relating to Linux Virtualization and Linux Cloud platforms. Xen, KVM, OpenVZ, VirtualBox, VMware, Linux-VServer and all other Linux Virtualization platforms are welcome. OpenStack, CloudStack, ownCloud, Cloud Foundry, Eucalyptus, Nimbus, OpenNebula and all other Linux Cloud platforms are welcome. Note that questions relating solely to non-Linux OS's should be asked in the General forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-17-2019, 07:53 AM   #1
cwizardone
Senior Member
 
Registered: Feb 2007
Distribution: Slackware64-current with "True Multilib" & Xfce.
Posts: 4,815
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210
VirtualBox-6.0.6 Has A Problem.


For years I've been running winXp-sp3 in VirtualBox so I can run the HP drivers that came with one of their flat bed scanners. Unlike every scanner app I've tried in Linux, the Xp-HP drivers produce a perfect scan the first time, every time.
Yesterday, after installing VirtualBox-6.0.6, the winXp/hp software could no longer "communicate" with the scanner. It could find the HP printer just fine, but not the scanner. I tried different USB ports, but no luck.
So, I "sh uninstall.sh" VB-6.0.6 from /opt/VirtualBox and re-installed VB-6.0.4, and everything works as it should and has in the past.
Just FYI.

Last edited by cwizardone; 04-17-2019 at 08:04 AM.
 
Old 04-17-2019, 09:23 AM   #2
hydrurga
LQ Guru
 
Registered: Nov 2008
Location: Pictland
Distribution: Linux Mint 19.1 MATE
Posts: 8,016
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859
Thanks for the info, cwizardone.

You might want to report the bug to the VirtualBox developers so that they can produce a fix, since I imagine this might affect other folk too.

https://www.virtualbox.org/wiki/Bugtracker
 
1 members found this post helpful.
Old 04-17-2019, 09:51 AM   #3
cwizardone
Senior Member
 
Registered: Feb 2007
Distribution: Slackware64-current with "True Multilib" & Xfce.
Posts: 4,815

Original Poster
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210
Quote:
Originally Posted by hydrurga View Post
Thanks for the info, cwizardone.

You might want to report the bug to the VirtualBox developers so that they can produce a fix, since I imagine this might affect other folk too.

https://www.virtualbox.org/wiki/Bugtracker
Well, yesterday I went to do exactly that, but then the site asked me to "register" and the personal information they require is more than they need to know (for any reason).
 
Old 04-17-2019, 09:55 AM   #4
hydrurga
LQ Guru
 
Registered: Nov 2008
Location: Pictland
Distribution: Linux Mint 19.1 MATE
Posts: 8,016
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859Reputation: 2859
Quote:
Originally Posted by cwizardone View Post
Well, yesterday I went to do exactly that, but then the site asked me to "register" and the personal information they require is more than they need to know (for any reason).
No problem. Hopefully someone else with the issue will report it and they will sort it out.
 
1 members found this post helpful.
Old 05-14-2019, 08:12 PM   #5
cwizardone
Senior Member
 
Registered: Feb 2007
Distribution: Slackware64-current with "True Multilib" & Xfce.
Posts: 4,815

Original Poster
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210
VirtualBox-6.0.8 was released today, but it doesn't fix the problem as outlined in post #1 above.

Once 6.0.8 was removed and 6.0.4 re-installed the scanner worked perfectly.

It appears to be a USB communications problem between VirtualBox and the HP flatbed scanner.
With 6.0.6 it couldn't see the scanner. WIth 6.0.8 it sees the scanner, but cannot successfully communicate with the scanner. It comes back with an error message from the HP software that a LCD is blinking and to contact HP support. However, the problem is not the scanner, but, as I said, with VirtualBox versions 6.0.6 and 6.0.8.
As previously mentioned, the printer worked as it should.

Last edited by cwizardone; 05-14-2019 at 08:47 PM.
 
Old 07-16-2019, 01:13 PM   #6
cwizardone
Senior Member
 
Registered: Feb 2007
Distribution: Slackware64-current with "True Multilib" & Xfce.
Posts: 4,815

Original Poster
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210Reputation: 2210
The problem appears to have been fixed in VirtualBox-6.0.10 (released this morning).

https://www.virtualbox.org/wiki/Changelog-6.0#v10
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xen vs Virtuallbox for VMs on laptop amitks81 Linux - Virtualization and Cloud 10 10-26-2013 05:42 AM
what has tcc (tcng) has become? eantoranz Linux - Networking 2 11-10-2005 01:05 AM
xawtv now only has pal and ntsc but kdetv has pal-i etc. qwerty Linux - Software 0 10-24-2005 12:39 AM
user has color but superuser has only white - this should not be Bruce Hill Linux - Newbie 4 10-31-2003 07:55 PM
HR 7.3 - Has the directory structure has been restructured ??? freddymio Linux - Newbie 3 05-26-2002 07:45 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Virtualization and Cloud

All times are GMT -5. The time now is 04:22 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration