LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-23-2008, 11:12 AM   #1
opensuserocks
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Question XINE Configure Problem, opensuse10.3


Hello
I have opensuse 10.3
I recently downloaded xinelib in a tarball.
When i ran ./configure everything went fine but at the end I got a message that i dont have Xfree86 and that i wont be able to run any X11 window application. I ignored it and proceeded by installing xine-ui
The problem is that on running xine the splash screen of xine appears and then everything closes.
Other music players using the XINE engine (AMAROK) are working fine.

My other question is that in open suse I am not able to play VCDs in VLC Player.

Though the VCD's mount fine I am not able to copy the AVSEQ files into my system. I get an error message.

Any advice would be appreciated.

Thanks in Advance.
 
Old 02-23-2008, 12:28 PM   #2
reddazz
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: N. E. England
Distribution: Fedora, CentOS, Debian
Posts: 16,298

Rep: Reputation: 75
You probably needed to install xorg-x11-libX11-devel before compiling xine lib and xineui. Also take a look at this thread.
 
Old 02-26-2008, 04:32 AM   #3
opensuserocks
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks a lot reddazz it did work
:-)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with Firefox 2 and Flash plugin on openSuSE10.3 x64 pschoenb Linux - Software 2 02-23-2008 05:10 PM
startup problem KDE in opensuse10.3 with compiz and aixgl space_diver Linux - Software 0 11-29-2007 10:36 AM
Booting opensuse10.2 diskless over pxe - nfs tcp problem? sniff SUSE / openSUSE 0 07-08-2007 05:25 AM
virtualbox problem on openSUSE10.2 fireedo SUSE / openSUSE 1 02-11-2007 11:14 AM
problem during "./configure" in xine installation b0nd Linux - Newbie 1 01-30-2005 02:06 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 07:57 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration