LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-05-2002, 06:17 PM   #1
skeletal29
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Nyc
Distribution: Gentoo
Posts: 127

Rep: Reputation: 15
XF86Config-4 configuration files


Hey i would like to set my screen at 1024x786 but i cant seem to get it well i was wondering if you people can help.





Section "ServerLayout"
Identifier "XFree86 Configured"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "PS/2 Mouse" "CorePointer"
# Serial Mouse not detected
# USB Mouse not detected
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "AllowMouseOpenFail" "true"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
ModulePath "/usr/X11R6/lib/modules"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/PEX"
# Additional fonts: Locale, Gimp, TTF...
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic"
# FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/75dpi"
# FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/100dpi"
# True type and type1 fonts are also handled via xftlib, see /etc/X11/XftConfig!
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1"
FontPath "/usr/share/fonts/ttf/western"
FontPath "/usr/share/fonts/ttf/decoratives"
FontPath "/usr/share/fonts/truetype/openoffice"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/defoma/CID"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/defoma/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "ddc" # ddc probing of monitor
Load "GLcore"
Load "dbe"
Load "dri"
Load "extmod"
Load "glx"
Load "bitmap" # bitmap-fonts
Load "speedo"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "record"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "keyboard"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xfree86"
Option "XkbModel" "pc104"
Option "XkbLayout" "us"

EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Serial Mouse"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "Microsoft"
Option "Device" "/dev/ttyS0"
Option "Emulate3Buttons" "true"
Option "Emulate3Timeout" "70"
Option "SendCoreEvents" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "PS/2 Mouse"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "PS/2"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "true"
Option "Emulate3Timeout" "70"
Option "SendCoreEvents" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "USB Mouse"
Driver "mouse"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "SendCoreEvents" "true"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Buttons" "5"
EndSection

# Auto-generated by KNOPPIX mkxf86config

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
ModelName "DWE 5182"
# These are the DDC-probed settings and modelines
HorizSync 30-54
VertRefresh 50-120
# 640x480, 60.0Hz; hfreq=31.469000, vfreq=59.939999
ModeLine "640x480" 25.17 640 648 744 784 480 482 484 509 -hsync -vsync
# 640x480, 75.0Hz; hfreq=37.500000, vfreq=75.000000
ModeLine "640x480" 31.50 640 656 720 840 480 481 484 500 -hsync -vsync
# 640x480, 85.0Hz; hfreq=43.269001, vfreq=85.008003
ModeLine "640x480" 36.00 640 696 752 832 480 481 484 509 -hsync -vsync
# 800x600, 60.0Hz; hfreq=37.879002, vfreq=60.317001
ModeLine "800x600" 40.00 800 840 968 1056 600 601 605 628 +hsync +vsync
# 800x600, 85.0Hz; hfreq=53.674000, vfreq=85.060997
ModeLine "800x600" 56.25 800 832 896 1048 600 601 604 631 +hsync +vsync
# 1024x768, 75.0Hz; hfreq=60.022999, vfreq=75.028999
ModeLine "1024x768" 78.75 1024 1040 1136 1312 768 769 772 800 +hsync +vsync
EndSection

Section "Device"
### Available Driver options are:-
# SWCursor is needed for some ati and radeon cards
#Option "SWcursor"
#Option "HWcursor"
#Option "NoAccel"
#Option "ShowCache"
#Option "ShadowFB"
#Option "UseFBDev"
#Option "Rotate"
Identifier "Card0"
# The following line is auto-generated by KNOPPIX mkxf86config
Driver "sis"
VendorName "All"
BoardName "All"
# BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Card0"
Monitor "Monitor0"
DefaultColorDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1024x768"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1024x768"
#Virtual "1024" x "786"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 32
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection




i tried using virtual but that dint work out...
 
Old 09-05-2002, 06:23 PM   #2
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 235Reputation: 235Reputation: 235
Try changing your default color depth to 16 unde the screen section:

DefaultColorDepth 16

instead of:

DefaultColorDepth 24

And if that doesn't work, try changing your configurations for your horizontal and vertical ranges for the monitor. Check the monitor specs for accurate information for it.
 
Old 09-05-2002, 06:44 PM   #3
skeletal29
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Nyc
Distribution: Gentoo
Posts: 127

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i tried that but it did not work and i do not know the model of the monitor beside its daewoo and 15 inch... (i painted the monitor black so i took off the sticker)
 
Old 09-05-2002, 06:53 PM   #4
l37m31n
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
can't you use madrake's control centre or something to do that?
 
Old 09-05-2002, 07:39 PM   #5
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 235Reputation: 235Reputation: 235
Well, I'd say you need to get yourself a new monitor then so you know the specs.

Actually, your going to just have to mess with the settings, try several or many different configurations to find out which one will work. Also try maybe a color depth of 8 as well. Not knowing your hardware specs will do this to ya when trying to configure them. Its always good to know your hardware when it comes to Linux.
 
Old 10-04-2002, 09:40 AM   #6
Calum
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: London
Distribution: Red Hat 9
Posts: 302

Rep: Reputation: 30
hello, just noticed this section from the X config file above:
Quote:
Section "InputDevice"
Identifier "Serial Mouse"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "Microsoft"
Option "Device" "/dev/ttyS0"
Option "Emulate3Buttons" "true"
Option "Emulate3Timeout" "70"
Option "SendCoreEvents" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "PS/2 Mouse"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "PS/2"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "true"
Option "Emulate3Timeout" "70"
Option "SendCoreEvents" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "USB Mouse"
Driver "mouse"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "SendCoreEvents" "true"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Buttons" "5"
EndSection
and i thought it might be relevant to me.

I have a laptop with Mandrake 8.2 on it, and of course my laptop has a built in glidepad that appears to the system as a standard ps/2 mouse. I have just got a USB micro$oft wheelmouse, however this mouse is not always plugged in. Since i installed the new mouse the glidepad doesn't work.

Can i firstly get it to detect if the USB mouse is there and use it, or default to the glidepad if the USB mouse is not there

OR

failing that, secondly can i set it up so that they both work all the time

OR

thirdly, and this gets really arsey, can i set it up as either one of the above BUT make it user specified so that one user can have the first setup and one user can have the second?

I know this is all a bit much, and i'd appreciate anything anybody can come up with so, no sweat, don't feel like i am demanding stuff, any answer at all is a bonus and thanks in advance!

sorry for hijacking somebody else's thread but this topic seems to be a month old so i thought i'd just use it since i am quoting from it in the first place!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
root@localhost:~# xf86config -bash: xf86config: command not found klemen Slackware 17 01-06-2005 03:56 AM
configuration files max_sipos Programming 13 09-30-2004 02:44 PM
where can I find the XF86Config and XF86Config-4 files? souaw Mandriva 4 04-21-2004 10:30 AM
Multiple Kernels: Different XF86Config files? chriseebee Linux - General 1 06-26-2003 02:03 AM
Where are programs files and configuration files stored? nutshell Linux - General 2 03-09-2002 11:24 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 12:23 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration