LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-09-2006, 10:44 PM   #1
Caprica
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2006
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
XawTV crashes, IVTV loaded correctly


The PCLinuxOS forum went down just shortly after I was making some headway in getting my Hauppauge WinTV-PVR 350 card to work. First, the firmware wasn't setup correctly but I got that taken care of. Now XawTV crashes during setup while scanning for available channels. The dmesg output for IVTV is:

Code:
ivtv:  ==================== START INIT IVTV ====================
ivtv:  version 0.6.1 (tagged release) loading
ivtv:  Linux version: 2.6.16.27.tex1.lve 586 REGPARM gcc-3.3
ivtv:  In case of problems please include the debug info between
ivtv:  the START INIT IVTV and END INIT IVTV lines, along with
ivtv:  any module options, when mailing the ivtv-users mailinglist.
ivtv0: Autodetected Hauppauge WinTV PVR-350 card (cx23415 based)
ACPI: PCI Interrupt 0000:01:09.0[A] -> Link [APC2] -> GSI 17 (level, high) -> IRQ 19
tuner 3-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #0)
tda9887 3-0043: chip found @ 0x86 (ivtv i2c driver #0)
saa7115 3-0021: saa7115 found @ 0x42 (ivtv i2c driver #0)
saa7127 3-0044: saa7129 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #0)
msp3400 3-0040: MSP4448G-A2 found @ 0x80 (ivtv i2c driver #0)
msp3400 3-0040: MSP4448G-A2 supports radio, mode is autodetect and autoselect
tveeprom 3-0050: Hauppauge model 48132, rev K268, serial# 9810825
tveeprom 3-0050: tuner model is LG TAPE H001F MK3 (idx 68, type 47)
tveeprom 3-0050: TV standards NTSC(M) (eeprom 0x08)
tveeprom 3-0050: audio processor is MSP4448 (idx 27)
tveeprom 3-0050: decoder processor is SAA7115 (idx 19)
tveeprom 3-0050: has radio, has IR remote
ivtv0: loaded v4l-cx2341x-enc.fw firmware (262144 bytes)
ivtv0: loaded v4l-cx2341x-dec.fw firmware (262144 bytes)
ivtv0: Encoder revision: 0x02050032
ivtv0: Decoder revision: 0x02020023
ivtv0: Allocate DMA encoder MPEG stream: 128 x 32768 buffers (4096KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder YUV stream: 194 x 10800 buffers (2048KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder VBI stream: 120 x 17472 buffers (2048KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder PCM audio stream: 455 x 4608 buffers (2048KB total)
ivtv0: Create encoder radio stream
ivtv0: Allocate DMA decoder MPEG stream: 16 x 65536 buffers (1024KB total)
ivtv0: Allocate DMA decoder VBI stream: 512 x 2048 buffers (1024KB total)
ivtv0: Create decoder VOUT stream
ivtv0: Allocate DMA decoder YUV stream: 24 x 43200 buffers (1024KB total)
ivtv0: loaded v4l-cx2341x-init.mpg firmware (155648 bytes)
tuner 3-0061: type set to 47 (LG NTSC (TAPE series))
ivtv0: Initialized Hauppauge WinTV PVR-350, card #0
ivtv:  ====================  END INIT IVTV  ====================


This might be helpful as well. When trying to run TVTime, I get the following message:

Code:
Running tvtime 1.0.2.
Reading configuration from /etc/tvtime/tvtime.xml
I/O warning : failed to load external entity "/home/cylon/.tvtime/tvtime.xml"
videoinput: Card failed to allocate capture buffers: Invalid argument
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X crashes when starting xawtv zubir Linux - General 5 02-11-2006 11:44 AM
how to determine if pcmcia service is loaded correctly glorsplitz Linux - Hardware 1 09-24-2005 04:32 PM
fglrx cant work correctly even though it can be loaded without error kira Linux - Hardware 12 04-17-2005 04:09 PM
Nvidia and ivtv modules have to be loaded manually. Fail on boot Pcghost Debian 2 03-16-2005 10:00 AM
Xawtv works fine exept when you move the window it crashes system jimdaworm Linux - Software 0 09-02-2003 05:10 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 07:24 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration