LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-19-2004, 12:07 PM   #1
darkleaf
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: the Netherlands
Distribution: debian SID
Posts: 2,170

Rep: Reputation: 45
what sound system works with realplayer


I'm having serious trouble especially since there's no configuration possible. Alsa doesn't work and I just tried Alsa with oss emulation and it doesn't work either. Why is there no sound?
 
Old 11-19-2004, 12:27 PM   #2
darkleaf
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: the Netherlands
Distribution: debian SID
Posts: 2,170

Original Poster
Rep: Reputation: 45
fun little thing, if I click the mute button I get some cracking from my speaker.
 
Old 11-19-2004, 12:35 PM   #3
darkleaf
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: the Netherlands
Distribution: debian SID
Posts: 2,170

Original Poster
Rep: Reputation: 45
Both with aoss and alsa I get the crackling sound when muting/unmuting and changing the volume but no sound from the clip.
 
Old 11-19-2004, 01:20 PM   #4
darkleaf
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: the Netherlands
Distribution: debian SID
Posts: 2,170

Original Poster
Rep: Reputation: 45
So I read realplayer is using oss. can anyone confirm this for realplayer 10? NW found that already.

So that sound doesn't work is because I do something wrong with aoss isn't it?

Also oss isn't free anymore either isn't it?

Last edited by darkleaf; 11-19-2004 at 01:22 PM.
 
Old 11-19-2004, 03:08 PM   #5
darkleaf
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: the Netherlands
Distribution: debian SID
Posts: 2,170

Original Poster
Rep: Reputation: 45
The cracking doens't happen anymore and I don't know what happened. I only checked if my root might have sound but that account doesn't have it either.

To get it straight for aoss I need to run 3 kernel modules which are on now:

Quote:
lsmod

snd_seq_midi 8576 0
snd_seq_oss 34656 0
snd_seq_midi_event 7680 2 snd_seq_midi,snd_seq_oss
snd_seq 54192 5 snd_seq_midi,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_pcm_oss 55080 0
snd_mixer_oss 20160 1 snd_pcm_oss
nvidia 4819444 12
via686a 19880 0
i2c_sensor 2880 1 via686a
i2c_isa 1984 0
i2c_core 24208 3 via686a,i2c_sensor,i2c_isa
ndiswrapper 115184 0
snd_via82xx 28836 3
snd_ac97_codec 70148 1 snd_via82xx
snd_pcm 98824 3 snd_pcm_oss,snd_via82xx
snd_timer 25796 2 snd_seq,snd_pcm
snd_page_alloc 11752 2 snd_via82xx,snd_pcm
snd_mpu401_uart 8000 1 snd_via82xx
snd_rawmidi 25156 2 snd_seq_midi,snd_mpu401_uart
snd_seq_device 8200 4 snd_seq_midi,snd_seq_oss,snd_seq,snd_rawmidi
snd 57188 18 snd_seq_midi,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event,snd_seq,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_via82xx,snd_ac97_c odec,snd_pcm,snd_timer,snd_mpu401_uart,snd_rawmidi,snd_seq_device
soundcore 9984 1 snd
Then I run realplayer with:
Code:
aoss realplay
No sound just video
 
Old 11-19-2004, 03:11 PM   #6
darkleaf
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: the Netherlands
Distribution: debian SID
Posts: 2,170

Original Poster
Rep: Reputation: 45
Yay I figured it out! OSS is different from alsa in that the first hardware device can only use /dev/dsp0 and I was trying to run it via /dev/dsp. So a simple:
Code:
export AUDIO=/dev/dsp0
Fixed the problem!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Problems: CD works, no system/mp3/video sound tabnaka SUSE / openSUSE 5 01-13-2006 01:33 PM
RealPlayer and KDE sound system r_vilaboa Linux - Newbie 1 10-11-2005 04:54 PM
realplayer 10 - works in KDE, not in Gnome steve1401 Linux - General 3 01-05-2005 02:03 PM
System sound works OK, but RealPlayer sound not there? glenn69 Linux - Software 8 06-17-2004 09:17 AM
cant see the window of realplayer though it works roserational Linux - Newbie 0 02-14-2004 05:54 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 11:24 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration