LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-24-2003, 06:49 PM   #1
TheOneAndOnlySM
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Dallas, TX
Distribution: Ubuntu 10.04 LTS
Posts: 987

Rep: Reputation: 30
warcraft 3 on wine says "Access Violation"


the title pretty much says it all

i am using wine 20031212; i installed warcraft 3 successfully, renamed my movies directory, downloaded and placed a warcraft 3 version 1.0 patch

when i try to run War3.exe (using wine -- War3.exe -- -opengl, wine War3.exe -- -opengl, wine War3.exe, etc) a screen comes up, but then i get an errror about an Access Violation, memory referenced at 000...x323... could not be read

has anyone else encountered this problem? i am assuming it is either a bug in wine or my config has not been setup properly for this game

any help appreciated


*edit: i just read somewhere that this is a problem with the game, so i tried updating; however when i try to run it, it hangs! has anyone been able to run warcraft 3 updates in wine and in which version?

Last edited by TheOneAndOnlySM; 12-24-2003 at 07:22 PM.
 
Old 12-25-2003, 06:28 PM   #2
TheOneAndOnlySM
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Dallas, TX
Distribution: Ubuntu 10.04 LTS
Posts: 987

Original Poster
Rep: Reputation: 30
okay, problem solved!

after fidling with Red Alert in wine, i ended up enabling dsound in my wine config, and to my surprise, sound actually worked on red alert!

from there, i had this crazy idea to try warcraft 3 again, and amazingly enought, it ran, 3d, sound, and all!

to get warcraft 3 running, i enabled 3 options in the wine config under the dsound section: hardware emulation, and the 2 options dealing with the first sound device /dev/dsp

i also put in an option about running war3.exe in 800x600 mode near the bottom of my config

so far so good! however, i must still note that the same error message does appear when exiting the game, but hasn't affected the actual game yet

also, i am still not sure if the patch for warcraft 3 actually updated anything: i used two fixed exe's, one for version 1.0 and another for 1.11 and both reported their respective versions; if this causes a problem i will post back here!

Last edited by TheOneAndOnlySM; 12-26-2003 at 11:06 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New SQUID user: How to clear the "access.log" and "store.log" automatically? yuzuohong Linux - Networking 2 12-02-2006 05:37 AM
Segment violation in "rpm --rebuilddb" jromero_arg Linux - Enterprise 1 06-30-2004 09:10 AM
"X-MS" cant open because "x-Multimedia System" cant access files at "smb&qu ponchy5 Linux - Networking 0 03-29-2004 11:18 PM
need help, on how to access quickly to special characters like "" or ""? Motaro Linux - Newbie 1 12-31-2003 11:53 AM
WINE access violation problem Campitor Linux - Software 0 09-30-2003 11:24 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 01:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration