LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-19-2008, 02:27 AM   #1
optimizer
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Location: on the linux forum
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
VMware tools install for Ubuntu 7.10 Workstation 5.5 - detected x.org execution abort


Hi all,

This is for anyone that has VMware and has installed Ubuntu 7.10 guest.
I have Workstation 5.5, Win XP host, and i'm trying to do a VMware tools install for Ubuntu 7.10 (which was installed via "ship it" cd) using a and I'm getting an error "x.org detected".

I tried the install in Gnome, but it failed.
I read that you can install if you use a workspace for the install, so I switched to a workspace ctrl-alt space/F1, and logged in there and as root and tried it, but it still detects x.org

vmware-install.pl

It runs through the install questions, where I just accept all the defaults.

Then it asks to run a config script and I allow it and it asks:


vmhgfs module build for my system, and I enter n
then
vmxnet module build for my system, and I enter n
then I get the error

Detected x.org
problem extracting version of x.org
execution aborted


I'm still a newbie.
I suppose the X gnome system is still running (I have just switched away from its workspace), so I wonder if that is something to do with it.
I suppose I don't know how to get out of X and back into it if I needed to.

Anyway, I wonder if anyone else has had the intall tools issue on Ubuntu 7.10 and knows how to fix it.

Thanks

Last edited by optimizer; 02-19-2008 at 04:58 PM. Reason: add config script <edit again> CD install
 
Old 02-20-2008, 01:25 AM   #2
budword
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Wisconsin
Distribution: Switched to regualr Ubuntu, because I don't like KDE4, at all. Looks like vista on crack.....
Posts: 675

Rep: Reputation: 31
When you "enter n" you are telling it to not build those modules ? Have you tried allowing it to build those modules by entering "y" ? first thing I'd try.

David

Last edited by budword; 02-20-2008 at 05:43 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VMWare Workstation on Ubuntu - how much hardware required? taylorkh Linux - Software 2 01-02-2008 06:50 AM
first time running ubuntu on vmware workstation... swgiant LinuxQuestions.org Member Intro 1 09-06-2007 07:11 PM
How do I install VMWare Workstation ZipMeister Linux - Software 5 06-20-2007 07:02 PM
Vmware workstation 4.5.1 install on linux mandrake soft 10 problem joes17 Linux - Software 3 07-09-2004 09:38 PM
How the heck do I install VMware Workstation 4? DarkXtar Slackware 2 06-02-2003 01:16 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 02:10 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration