LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-25-2006, 01:21 PM   #1
atomic16
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 26

Rep: Reputation: 15
Ubuntu Problem


So I went with ubuntu I partioned and everything, deleting windows and then it comes up with an error on the core instal, What should I do? I ran a disk check and it failed? How do I burn it I am using roxio easy cd creator at 4x a disc at once and record only, no check.
 
Old 04-25-2006, 01:35 PM   #2
drkstr
Senior Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Seattle, WA: USA
Distribution: Slackware 11.0
Posts: 1,191

Rep: Reputation: 45
do you want to tell us what your error is, or should we just use our psycic linux powers?

...drkstr
 
Old 04-25-2006, 01:44 PM   #3
atomic16
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
it just said there was an error, It happened while installing the cor package and I now know there are at least two errors in the MD5, I don't know what that means but I think it is bad.
 
Old 04-25-2006, 01:47 PM   #4
atomic16
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
what would cause a problem like that, I partioned it with one 5gb bootable flag and one 1.5 gb switch, is that right? Should I just download and burn the CD again or what?
 
Old 04-25-2006, 01:53 PM   #5
atomic16
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
here is the checksum result
there are 2 errors
.\install\netboot\pxelinux.cfg\default ERROR: D:\.\install\netboot\pxelinux.cfg\default does not exists.
.\install\netboot\pxelinux.0 ERROR: Checksum did not match.
 
Old 04-25-2006, 02:14 PM   #6
atomic16
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I downloaded it again and then ran and Md5 I check, I got the same errors, How do I fix those errors?
 
Old 04-25-2006, 02:40 PM   #7
drkstr
Senior Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Seattle, WA: USA
Distribution: Slackware 11.0
Posts: 1,191

Rep: Reputation: 45
How are you trying to install ubantu? The error is in reference to a network install. WHat happens when you boot to the CD. Please be specific, do you go into an install reutine? what are your options? and when does it crap out? It sounds like you are you trying to use the Live CD. I don't think that's what you want. You need to get the installation CD.

Try this:
ubuntu-5.10-install-i386.iso

For information on how to install form this CD:
https://wiki.ubuntu.com/Installation/I386

Let me know how it turns out.

regards,
...drkstr

Last edited by drkstr; 04-25-2006 at 02:43 PM.
 
Old 04-25-2006, 02:46 PM   #8
atomic16
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Right, I am downloading that, then burning it. It then just says there was an error, it happens at 32% it says to look at the log but I dont know how to check the log while in the setup, im afraid to exit the setup since windows is not on there anymore. I am downloading it off another server and then I am going to burn it with a recomended program, then I will see. I am downloading that one too, I will run the MD5 Checksum on them both, if the file name is that but with (2) at the end will it still work. Thanks, sorry for not having enough info but im just so new to linux. should it be taking 1 hour+ to download?
 
Old 04-25-2006, 03:15 PM   #9
drkstr
Senior Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Seattle, WA: USA
Distribution: Slackware 11.0
Posts: 1,191

Rep: Reputation: 45
It's no problem, your doing good. It seems Ubuntu could do a better job with describing the problem. Let me know what happens when you get the other install.iso. Out of curiosity, why did you choose Ubunu? I hope this is not an indication of how Ubunu preforms in the future. I'm going to take this opportunity to shamelessly promote Slackware

regards,
...drkstr
 
Old 04-25-2006, 03:24 PM   #10
atomic16
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Well I kept getting errors with Fedora, and it took to many CDs I saw ubuntu only used one, so I tried it.
 
Old 04-25-2006, 03:48 PM   #11
drkstr
Senior Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Seattle, WA: USA
Distribution: Slackware 11.0
Posts: 1,191

Rep: Reputation: 45
SLackware uses 2CD's (3 -4 are not needed) but it's well worth it. The second CD just has X windows related stuff so you can just download it seperatly after install if you want. It's not to much of a pian just to get the 2nd cd though. You should give it a try if you still keep having problems. I only say so becasue I havn't heard good things about Ubuntu.

regards,
...drkstr
 
Old 04-25-2006, 04:00 PM   #12
atomic16
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
The one that drkstr told me to download has the same 2 errors, I am using MD5summer
 
Old 04-25-2006, 04:01 PM   #13
atomic16
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
well if I exit now can I still load a setup or am I doomed?
 
Old 04-25-2006, 04:02 PM   #14
atomic16
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
the other one has it too, what the hell is wrong with this?
 
Old 04-25-2006, 04:24 PM   #15
atomic16
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
when I install why does it say retriving packages, this is just so strange
If you could give me some screenshots of slackware I might try that
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gigabit problem in ubuntu benlen Linux - Networking 4 03-25-2006 01:08 PM
problem with UBUNTU 5.1 sunnydayzrback Linux - Newbie 2 01-26-2006 05:21 PM
chrooting problem with ubuntu linuxmandrake Linux - General 3 01-05-2006 12:09 AM
Problem with Ubuntu and VMWare thesystem Ubuntu 5 08-16-2005 09:29 PM
Ad-Hoc with Ubuntu and XP problem kjeldsen Linux - Wireless Networking 1 04-05-2005 11:00 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 04:39 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration