LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-16-2003, 10:31 PM   #1
AceTech747
Member
 
Registered: Nov 2003
Distribution: RH 9.0
Posts: 144

Rep: Reputation: 15
TuxRacer Problems - The penguin don't move


I was trying to play the TuxRacer game. The game runs extremely slow. The penguin becomes burried in the snow. The control over the penguins movements are non-resposive or over-responsive. Is this something with my video card setup? What do you think it could be? Please let me know cause this looks like a cool game to play. Also, It will probobaly speed up my PSX emulator. I am running fluxbox on a P4 128mb memory, 1.3Ghz, 500mb swap space, and an NVidia 64 mb Video card.
 
Old 12-16-2003, 10:36 PM   #2
AltF4
Member
 
Registered: Sep 2002
Location: .at
Distribution: SuSE, Knoppix
Posts: 532

Rep: Reputation: 31
did you install 3D hardware support ?
 
Old 12-16-2003, 10:52 PM   #3
AceTech747
Member
 
Registered: Nov 2003
Distribution: RH 9.0
Posts: 144

Original Poster
Rep: Reputation: 15
No, I'm not sure how to do that....

Is it a driver I should download....?
 
Old 12-16-2003, 11:04 PM   #4
AltF4
Member
 
Registered: Sep 2002
Location: .at
Distribution: SuSE, Knoppix
Posts: 532

Rep: Reputation: 31
i am no redhat guru, but probably you find it at:

http://www.nvidia.com/object/linux_d..._ia32_1.0-4496
 
Old 12-16-2003, 11:30 PM   #5
AceTech747
Member
 
Registered: Nov 2003
Distribution: RH 9.0
Posts: 144

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I checked out the link. I have an NVidia MX-400 card. I think that driver is for a newer card. Right not I have the card set-up as an nvidia generic.
 
Old 12-16-2003, 11:43 PM   #6
shelby
Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Rio Rancho, NM
Distribution: RHEL, CentOS & Ubuntu
Posts: 90

Rep: Reputation: 15
Do what AltF4 said, go get the drivers for your NVidia card. Is is a pretty simple install. With the Nvidia drivers you will notice a huge difference in both 2D and 3D performance.

NVidia has a nice forum as well that can answer your "how to's" for installation.

http://www.nvnews.net/vbulletin/foru...?s=&forumid=14

Good Luck.
 
Old 12-17-2003, 12:37 AM   #7
IBall
Senior Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Perth, Western Australia
Distribution: Ubuntu, Debian, Various using VMWare
Posts: 2,088

Rep: Reputation: 62
I have the same problem with tux-racer, except I have an intel 810 graphics controller. Does anyone know to solve this problem?

Many Thanks
Ian
 
Old 12-17-2003, 06:19 AM   #8
AceTech747
Member
 
Registered: Nov 2003
Distribution: RH 9.0
Posts: 144

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I just added the nvidia driver and the grapghics acceleration is working well. The penguin still is swaying to the left without pressing any keys. It could be the joystick on my computer. I will have to check tomorrow. It is 4:00am here....I'm hitting the hay soon.
 
Old 12-17-2003, 09:22 AM   #9
DrOzz
Senior Member
 
Registered: May 2003
Location: Sydney, Nova Scotia, Canada
Distribution: slackware
Posts: 4,185

Rep: Reputation: 59
and IBall as of your Intel 810 gfx card, you will also have to get drivers, which are distributed on intels site and there are a couple of third party vendors that have them also...just try www.google.ca/linux to poke around for them...even do a search on this site, and you'll find a few threads that may be helpful..
 
Old 12-17-2003, 09:27 AM   #10
IBall
Senior Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Perth, Western Australia
Distribution: Ubuntu, Debian, Various using VMWare
Posts: 2,088

Rep: Reputation: 62
Thanks for your help
 
Old 12-18-2003, 12:55 PM   #11
AceTech747
Member
 
Registered: Nov 2003
Distribution: RH 9.0
Posts: 144

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Just tried the tuxracer again and it is working great with smooth video and control. Thanks for your help.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with Opengl and Tuxracer ... sys7em Linux - Software 1 03-02-2005 02:19 PM
Having problems in Mandrake Move 357mag Mandriva 1 02-28-2005 12:47 PM
Problems Installing Roaring Penguin PPPoE on Mandrake 10 james33440 Linux - Networking 17 08-25-2004 08:49 AM
USB keyboard + ATI/tuxracer problems DougC Fedora 1 02-24-2004 07:17 PM
MDK9.2 - Problems with tuxracer pete_bogg Mandriva 0 11-21-2003 10:43 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 06:03 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration