LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-14-2017, 05:15 AM   #1
vanbreukelingen
Member
 
Registered: Oct 2016
Location: depends on vpn-connection
Distribution: arch, debian, slack, bsd, osx
Posts: 31

Rep: Reputation: Disabled
Unhappy Troubles with wpa_supplicant


Having set up Arch linux (Antergos), now trying to use WPS push button on my local wlan (wlan repeater).

wlo1 is ok, but when trying to use wpa_gui, I normally get the message: "Can't connect to wpa_supplicant". Edited the wpa_supplicant file, restarted wpa_supplicant: -D option does not work for "ath9k", using "wext" or "nl80211", giving me the following.

Code:
sudo wpa_supplicant -D nl80211 -i wlo1 -c /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf    
Successfully initialized wpa_supplicant
wlo1: SME: Trying to authenticate with 1c:a5:32:e5:48:bd (SSID='vanbreukelingen' freq=2412 MHz)
wlo1: Trying to associate with 1c:a5:32:e5:48:bd (SSID='vanbreukelingen' freq=2412 MHz)
wlo1: CTRL-EVENT-ASSOC-REJECT bssid=1c:a5:32:e5:48:bd status_code=18
wlo1: SME: Deauth request to the driver failed
At least I can successfully start wpa_gui, can push the button and AP mode is ok. But wlo1 is not working anymore, connecting with NetworkManager - is connecting, but the wifi sign doesn't show on devices. With Ubuntu 17.04 it worked well without troubles.

Any hints?
 
Old 08-14-2017, 12:14 PM   #2
business_kid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Ireland
Distribution: Slackware, RPi OS, Mint & Android
Posts: 13,002

Rep: Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715
Error 18 is Cross-device link :-o.

How many wifi devices have you? What happens if you invoke wpa_supplicant with no -D option?
 
Old 08-14-2017, 02:51 PM   #3
AwesomeMachine
LQ Guru
 
Registered: Jan 2005
Location: USA and Italy
Distribution: Debian testing/sid; OpenSuSE; Fedora; Mint
Posts: 5,513

Rep: Reputation: 1009Reputation: 1009Reputation: 1009Reputation: 1009Reputation: 1009Reputation: 1009Reputation: 1009Reputation: 1009
It's status code 18.

Edit:
Code:
wlo1: CTRL-EVENT-ASSOC-REJECT bssid=1c:a5:32:e5:48:bd status_code=18

Last edited by AwesomeMachine; 08-14-2017 at 06:57 PM.
 
Old 08-14-2017, 04:55 PM   #4
business_kid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Ireland
Distribution: Slackware, RPi OS, Mint & Android
Posts: 13,002

Rep: Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715Reputation: 1715
Quote:
Originally Posted by AwesomeMachine View Post
It's status code 18.
What's that?
 
Old 08-15-2017, 01:58 PM   #5
justmy2cents
Member
 
Registered: May 2017
Location: U.S.
Distribution: Un*x
Posts: 237
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: Disabled
Try ps -aux|grep wpa_supp then kill that pid.
 
Old 08-16-2017, 03:50 PM   #6
vanbreukelingen
Member
 
Registered: Oct 2016
Location: depends on vpn-connection
Distribution: arch, debian, slack, bsd, osx
Posts: 31

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Wink

I configured it via web browser! WPS is insecure anyway. There are10devices on that Router.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wpa_supplicant help dellthinker Linux - Laptop and Netbook 1 04-05-2009 09:22 AM
wpa_supplicant help Aerolinux Linux - Hardware 4 02-20-2007 01:00 PM
troubles with ipw3945 and wpa_supplicant musasabi Linux - Wireless Networking 0 10-06-2006 08:45 AM
atheros madwifi wpa_supplicant troubles jb2006 Slackware 3 03-27-2006 02:33 PM
troubles with SATA, troubles with NVIDIA aevangelica Linux - Hardware 6 10-17-2005 02:39 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 08:44 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration