LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-09-2010, 10:06 PM   #1
Agni
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2010
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
thunar under voodoo spell?


Greetings~

I have recently installed a fresh slackware 13.1 and enjoy it very much so far.
Something strange happend however, I am not even sure I can list everything I did.

Ok.

I still had 2 ntfs partitions on here, both should have been included during install (as umask=022) .. ok, one of them wasn't .. could have been I just clicked the wrong option, so it had this little red x on it, didn't let me open or play it.

as root I could go there with thunar and open it, well, I think I needed kdesu, though to copy something over to the ext4...

when exactly this started I am not too sure, but this is the bug that matters (sorry for the long prelude ):

when I open thunar everything is fine, I can mark and open files, but as soon as I doubleclick one folder to open it, it opens, but then I cannot click any file anymore, not even mark it, when I click anywhere in the fileview in thunar, NOTHING happens... until I close that thunar window and open a new one.... always only good for one folderopening...

weeeeeeeeeeeeird

ok, I am new to linux (a few tries years ago, but this one seems like I'll stay with it) ... so if any of you guys could help me figure out what the hell is happening there, I'll be totally thankful

edit: forgot to mention that dolphin (other filemanager) works perfectly, now that i set the other ntfs partition on umask=022 it also works perfectly there. just thunar acts up...

Last edited by Agni; 06-09-2010 at 10:07 PM.
 
Old 06-09-2010, 10:24 PM   #2
yooy
Senior Member
 
Registered: Dec 2009
Posts: 1,387

Rep: Reputation: 173Reputation: 173
tried switching views in thunar?
ctrl+1
ctrl+2
ctrl+3
not a solution but workaround for a known bug
 
Old 06-10-2010, 06:43 AM   #3
Agni
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2010
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
heh... thanks for the quick reply...

it works... but I would really need the detailed view...
and also know if I should just redo the whole OS (was my alternative plan to posting here )

if it is a known bug, would you know any keyterms I could search for? (here or in other forums)
 
Old 06-10-2010, 07:06 AM   #4
MTK358
LQ 5k Club
 
Registered: Sep 2009
Posts: 6,443
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721
That happens to me in Thunar and PCManFM, too. It's almost certainly a bug.

Here are some options:

1) Try different file managers.

2) Use the command line instead of a GUI file manager. See the tutorial links in my sig if you don't know how.

Last edited by MTK358; 06-10-2010 at 07:08 AM.
 
Old 06-10-2010, 12:45 PM   #5
Agni
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2010
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
ook, i got it..

rm -rf .config/xfce4
restart...

something seemed to have been screwey there. thx anyway


!!!!!!!!edit: sry, not a fix, i had mistaken nautilus for thunar... lol

Last edited by Agni; 06-13-2010 at 12:18 PM.
 
Old 06-10-2010, 03:05 PM   #6
MTK358
LQ 5k Club
 
Registered: Sep 2009
Posts: 6,443
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721
So deleting .config/xfce4 fixed it?
 
Old 06-10-2010, 04:03 PM   #7
yooy
Senior Member
 
Registered: Dec 2009
Posts: 1,387

Rep: Reputation: 173Reputation: 173
I believed no because it's known and reported bug. Try searching on google.
 
Old 06-13-2010, 10:06 AM   #8
Agni
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2010
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
So deleting .config/xfce4 fixed it?
No, it didn't, sorry. I thought it did. but.. no.



Quote:
Try searching on google.
It's funny, when I google for answers (various topics), I _very often_ end up in forum threads that conclude: "hey, just google it...". You do see the irony, right?



aaand, as I said two posts earlier:
Quote:
if it is a known bug, would you know any keyterms I could search for? (here or in other forums)
It is just hard for me to believe that there is no fix for this ridiculous thing. (I mean fix, no workaround. If I'd do that I could've stayed with windoze :S )


.

Last edited by Agni; 06-13-2010 at 10:07 AM.
 
Old 06-13-2010, 10:12 AM   #9
MTK358
LQ 5k Club
 
Registered: Sep 2009
Posts: 6,443
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721Reputation: 721
I guess that the only thing I can say is use Dolphin or Nautilus.

Or just the terminal.
 
Old 06-13-2010, 04:19 PM   #10
yooy
Senior Member
 
Registered: Dec 2009
Posts: 1,387

Rep: Reputation: 173Reputation: 173
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...xo/+bug/520118
that should be it, i got it from firefox history
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thunar can't mount MTK358 Linux - Software 7 01-31-2010 02:57 AM
[SOLVED] Using ffmpegthumbnailer in thunar TOTALZERO Slackware 4 01-17-2010 01:32 AM
is Thunar the only solution? tiberian Linux - Newbie 7 06-12-2008 09:51 PM
Thunar slackware 11 millionknives Linux - Software 5 04-04-2007 10:30 PM
Thunar issue thelastknowngod Slackware 2 02-13-2007 10:34 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 01:46 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration