LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-02-2004, 01:27 PM   #1
vintermann
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Fedora
Posts: 28

Rep: Reputation: 15
Text mode problem after 2.6 install


Hi, I've just installed 2.6, module-init-tools and that other package that was needed, I've managed to include all the modules I need, I managed to get my system to use uhci_hcd instead of usb_uchi and some other modules which were not in 2.6 anymore, and I managed to get the cd drives to work. (To top it off I installed an extra module for my webcam and made it load at boot. Whee!)

But I have one problem still that just confuses me. When my machine is in text mode at startup it works nice, but after I go into graphical mode when X starts, something happens to text mode! When I press ctrl-alt f1-6 to enter a console the screen becomes almost unreadably dark.

The weird thing is that it works OK with my old kernel.

A related problem is that I can't use any of the higher-resolution text modes that my bios supports. I know that my bios supports them as they work with knoppix and my old kernel. But with 2.6 the screen just becomes 100% black if I try to use them (by putting vga=something in my lilo.conf)

I tried to find out more by putting vga=ask in my lilo.conf, but it looks like my bios doesn't support this (?) since no question appears.

Anyone had similar probles?

(I thought not. It seems I run into problems that are unique to my machine, judging from my googles :-)

Anyone have any idea what may have brought about the change from the earlier kernels to 2.6?
 
Old 01-02-2004, 02:29 PM   #2
Caeda
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Indiana
Distribution: Suse 6.0+, Mandrake 5.0-10.0, Redhat 6.0-9.0, Gentoo 1.2+, Gnoppix, Knoppix, Sabayon, Ubuntu 5.04+
Posts: 1,811

Rep: Reputation: 45
What kind of vga=something are you trying to use.. the normal? vga=719... or framebuffer.. vga=0x346..., modified framebuffer? vga=x346... perhaps even vga=0346...

There's a lot of ways of picking that number, maybe you should try a few more?
 
Old 01-02-2004, 02:31 PM   #3
Caeda
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Indiana
Distribution: Suse 6.0+, Mandrake 5.0-10.0, Redhat 6.0-9.0, Gentoo 1.2+, Gnoppix, Knoppix, Sabayon, Ubuntu 5.04+
Posts: 1,811

Rep: Reputation: 45
Ah, also, apparantly. you may try the command...

video=cardmodulename:vesa:0x118,depth=32
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot get to text mode install in Mandrakelinux 10.1 Community lothario Mandriva 5 11-19-2004 05:44 AM
Can't install RedHat in text mode Walt.H. Red Hat 5 09-02-2004 06:27 PM
Suse 9.1 will only install in text mode spookymark Linux - Newbie 7 07-28-2004 05:25 PM
Man9.1 - Install only in text mode with LCD Briotti Mandriva 1 10-21-2003 06:51 AM
COREL Linux - text mode install?? alftex Linux - Software 8 11-03-2001 07:18 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 10:35 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration