LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-11-2014, 04:19 AM   #1
r41d3n
Member
 
Registered: Mar 2013
Distribution: Debian
Posts: 42

Rep: Reputation: Disabled
System freezes after ejecting removable media on KDE


Hello, I'm using Slackware64 14.1 with KDE 4.11.5 and I'm experiencing some trouble when removing USB disks through the GUI. Right after I click the eject button on the connected device (on the device notifier tray), the system simply freezes and I have to press the power button until the machine goes down. It is very sporadic, doesn't happen often, but it happens.

This problem has happened on past Slackware versions too, I think in the 14.0. If I manually mount the device as root using konsole, the problem doesn't occur. I don't known if it is a bug on KDE or other software like udisks, but anyway I think that I'm not the only one with this problem.

I appreciate any help. Thanks in advance!
 
Old 03-11-2014, 11:10 PM   #2
notKlaatu
Senior Member
 
Registered: Sep 2010
Location: Wellington, New Zealand
Distribution: Slackware, Fedora, NetBSD
Posts: 1,073

Rep: Reputation: 725Reputation: 725Reputation: 725Reputation: 725Reputation: 725Reputation: 725Reputation: 725
Is this problem exclusive to the KDE environment? Does this happen if you use `eject` in the shell, or eject using Thunar in XFCE?

How about Thunar in KDE?

Also, are you pressing 'eject' in the Device NOtifier in System Tray, or in the panel of Dolphin?
 
Old 03-12-2014, 08:24 AM   #3
r41d3n
Member
 
Registered: Mar 2013
Distribution: Debian
Posts: 42

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thank you for the reply. I didn't tested ejecting media with Thunar on KDE, but I will. I'm ejecting the device cliking on the eject button of Device Notifier system tray. Via CLI it works fine for now, but I'm intrigued why it doesn't on the Desktop.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] How do I acess removable media in a non-X system? Nbiser Linux - Hardware 2 12-15-2012 09:12 PM
KDE Unable to start process when mounting removable media in Slack 12 lightkuragari Slackware 1 05-03-2008 01:09 PM
Mandriva Flash, KDE desktop - problem getting removable media icons to appear . WSCC Mandriva 2 10-29-2007 01:20 AM
Slackware 12 - kde and removable media Slackovado Slackware 2 07-17-2007 04:29 PM
System freezes at KDE logout and various other situations Eric_The_Froggy Linux - Hardware 5 06-15-2004 09:24 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 09:46 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration